Edukációs programsorozatot indít az MBH Bank

Vágólapra másolva!
Az MBH Bank a múlt héten megnyitotta legújabb felújított bankfiókját Balassagyarmaton, amelyet a bank elnök-vezérigazgatója és a város polgármestere adott át ünnepélyesen az ügyfelek számára. A megnyitón a vezérigazgató bejelentette, hogy az MBH Bank egy új edukációs programsorozatot indít a Skoollal közösen.
Vágólapra másolva!

Nemrég egy ünnepélyes megnyitóval avatta fel Nógrád vármegye első átalakított bankfiókját az MBH Bank. A balassagyarmati egység korábban, a három bank (MKB Bank, Budapest Bank, Takarékbank) egyesülése előtt egy Budapest Bank fiók volt, azonban most már a legmodernebb technológiával felszerelt MBH fiókként üzemel tovább.
A megnyitón beszédet tartott Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor, aki elmondta, hogy nagy megtiszteltetés a város számára az ünnepélyes átadó, és nagy könnyebbséget jelent majd a város lakóinak, hogy nem kell messzire utazniuk, ha a banki ügyeiket szeretnék intézni.
A polgármester után az MBH Bank elnök-vezérigazgatója, Dr. Barna Zsolt tartott beszédet, aki kiemelte, hogy számára a balassagyarmati fiók megnyitása különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen erős érzelmi szálak kötik a városhoz, itt nőtt fel.

Beszédében kifejtette, hogy az MBH Bank a legtöbb fiókkal rendelkező kereskedelmi bank ma Magyarországon, a közel 500 fiókjukkal. Terveik szerint pedig 2025 végéig minden bankfiókot felújítanak és modernizálnak.

– mondta Dr. Barna Zsolt.
A megnyitó keretein belül a vezérigazgató egy új projektet is bejelentett. Az MBH Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fontos eleme a fiatalok pénzügyi és digitális edukációja, ennek érdekében pedig a bank folyamatosan keresi az oktatási szervezetekkel való együttműködési lehetőségeket. Ezért a hitelintézet idén partnerséget kötött a Skool Technológiai Oktatásért Alapítvány csapatával, hogy egy átfogó digitális kompetencia fejlesztő programsorozatot indítsanak az általános- és középiskolás gyerekek számára. Ennek a programsorozatnak az első állomása a balassagyarmati Dózsa György Általános Iskolában volt, közvetlenül a fiókmegnyitó után.
A program alatt az iskolai oktatásba kapcsolódnak be a partnerek: az MBH Bank szakemberei osztályfőnöki órákon mesélnek a szakma érdekességeiről és a biztonságos digitális pénzügyekről, míg a Skool munkatársai a legújabb technológiai trendekkel ismertetik meg a fiatalokat. Az együttműködő felek kiemelt célja, hogy 2024 során legalább 8000 diákot és az őket tanító pedagógusokat támogassák a legújabb digitális kompetenciák megszerzésében, miközben játékos módon adják át a gyerekeknek a pénzügyi és programozási tudás alapjait. A program célja továbbá, hogy lehetőséget teremtsen a konvergencia régióban élő gyermekek számára, életpályájuk megváltoztatására, valamint olyan, azonnal használható módszertani fogásokat adjon a pedagógusok számára, amelyek alkalmazásával még izgalmasabbá tehetik a tanórákat.

Fontos, hogy az MBH Junior Digitális Programon keresztül minél több fiatalnak bemutathassák a technológiai cégek hangulatát, illetve azt, hogy a technológiai és a pénzügyi szektor mindenki számára elérhető karrierlehetőségeket kínál, valamint inspirálják és bátorítsák a gyerekeket a technológia alkotó használatára.

A program első állomásán a gyerekek három különböző interaktív foglalkozáson vettek részt, amelyek során olyan témákat öleltek fel, mint a programozás, a karrierorientáció és a pénzügyi tudatosság fejlesztése. Az egyik foglalkozást Guzsaly Péter, a Skool edukációs programvezetője irányította, aki elmondta, hogy 2014 óta tartanak olyan élményalapú foglalkozásokat, amelyek segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a kódolás világával. Elmondása szerint a foglalkozásokat a gyerekek nagyon élvezik, ezért is tartja fontosnak az MBH Bankkal történő együttműködést, hiszen így még több helyre eljuthatnak.