Egy kihagyhatatlan szenzáció: a helikopterből kialakított Airbnb

1982 Westland Lynx XZ676, helikopterszállás, Ream Hills
1982 Westland Lynx XZ676 helikopterszállás
Vágólapra másolva!
Nem lehet elég korán elkezdeni a tervezni a nyaralást, mist azonban jött egy elképesztő ajánlat. A Daily Star találta meg az Egyesült Királyság egyik legbizarabb Airbnb-s szálláslehetőségével, ami a furcsa szállások rajongói számára igazi kaland lehet. 
Vágólapra másolva!

Blackpool város közelében, Ream Hills területén kialakítottak egy üdülőparkot, ahol a látogatók egy egészen különleges "épületben" két felnőtt és két gyerek szállhat meg 110 fontért (48.000 forintért) éjszakánként, méghozzá egy helikopterben.

Az 1982-es Westland Lynx XZ676 helikopter a brit hadseregé volt és olyan helyszínekre repült, mint Koszovó, és az Öböl-háborúban is használták, most viszont egy nyugodt és gyönyörű helyen, Ream Hillsben, a Lancashire-i vidék szívében pihen.

Az Airbnb szállássá szakszerűen átalakított helikopter belsejében nemcsak kényelmes ágyak, hanem mosogató, mini hűtőszekrény és mikrohullámú sütő, padlófűtés, WiFi, LED TV és divatos LED-világítás is van. A WC és a zuhanyzó egy különálló blokkban található a szállás közvetlen közelében.

A szállás hátránya, hogy saját ágyneműt vagy hálózsákot kell vinni, mert ezek nem találhatók meg a helikopterben. A helyiség továbbá nemdohányzó és háziállatok sem lehet vinni a fedélzetre.

A helikopter mellett a szabadban is lehet piknikezni, köszönhetően a szálláshoz tartozó kerti asztalnak és székeknek.

A szállás környékén lévő tavon kajakozni, wakeboardozni is lehet, és a nyári hónapokban egy aquapark is üzemel itt. A 10 hektáros tavat a Fylde dombjai veszik körül.

Blackpool Anglia legnagyobb üdülőközpontja. Itt található a Királyság legtöbb szórakoztató létesítménye egy helyre koncentrálódva. A város konferencia-központ is egyben.

Airbnb-vé alakítottak át Malibu-i ingatlant is, ami kifejezetten a Barbie rajongók számára kínálhat nagyszerű élményeket. Van olyan Airbnb szállás is, ahol sem főzni, sem a mosogatógép használatát nem engedik a vendégeknek. Előfordul, hogy rémes vendéget fog ki egy szállásadó, erről írt korábban az Origo.