London teljes mása épült fel Kínában

The Londoner Macao, Makaó, Kína, kaszinó, szálloda, illusztráció
Macau, China July 2 2023: exterior of The Londoner Macao. it is the casino and resort with London theme such as replica of Palace of Westminster.
Vágólapra másolva!
A Londonba utazni vágyó kínaiaknak már nem kell vállalniuk a gigantikus utazást, és még az útlevelüket sem kell magukkal vinniük, ha szeretnék megcsodálni London nevezetességeit. Felépült London kínai változata. 
Vágólapra másolva!

Egy kínai város egy részét alakítottak át úgy, hogy az pontosan ugyanúgy nézzen ki, mint London.

A nagykövet megtisztelő címét pedig a híres angol sztárfocistának, David Beckham-nek adták.

A piros telefonfülkék, piros emeletes buszok, a Big Ben méretarányos másolata, az Erzsébet torony és a híres őrségváltás mind - mind megtalálható ebben a kínai városrészben. A kínai Big Ben egyébként ugyanolyan magas, mint a Westminsterben található ikonikus építmény. Ennek is van órája, de a klasszikus bongás helyett egyperces vizuális show-t ad elő.

A Londoner Makaó luxusszálloda negyed Forrás: Shutterstock/Lewis Tse

Mindezek pedig a The Londoner Macao nevű luxusszálloda részét képezik Makaóban. Makaó jelenleg a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A kínaiak nagyon ügyeltek a részletekre, így ebben az üdülőnegyedben minden angol híresség helyet kapott. A brit sztárséfnek, Gordon Ramsay-nek is van itt étterme, idén december közepén pedig megnyitja kapuit a Harry Potter kiállítás is. A Trafalgar Square Nelson-oszlopának tövében álló híres Landseer-oroszlánok bronzmásolatai a szálloda bejáratánál fogadják a vendégeket.

A látványosság egyik legkülönösebb része amikor a brit őrségváltás szertartása során még egy színész is megjelenik, aki a néhai királynő bőrébe bújva bejelenti az őrségváltás kezdetét.

A kínai és az eredeti London között azonban van néhány kirívó különbség is.

Az egyik ilyen különbség abból adódik, hogy a Gránátos Gárdaezred tagjai nem a Buckingham-palota előtt vonulnak fel, hanem a Kristálypalota előtt. A londoni kristálypalota nagy valószínűséggel a földkerekség legnagyobb üvegháza volt. Egy kiállításra építették fel a Hyde Parkban, melyet Albert herceg, Viktória királynő férje szervezett 1851 májusa és októbere között Londonban. A Kristálypalotát 1936-ban tűzvész pusztította el.

A luxusszállodának tekintélyes brit kapcsolata is van: az ebben található 14 szobát a Manchester United és a Real Madrid legendájáról, David Beckhamről neveztek el. Azoknak a látogatóknak, akik szívesen utaznának egy fekete taxival vagy egy piros londoni busszal, az egykori szabadrúgás-mester még digitálisan is megjelenik egy hologram formájában, amely híres nevezetességek mellett vezeti el a járművet.

A szálloda egyéb területei az Abbey Road és a Downing Street 10 ikonikus helyszínei előtt tisztelegnek.

A kínaiak híres London-járól az Origo néhány mondatban már korábban is írt.

Forrás:Daily Star