Matthew Perry halála után is beleszólhat a Jóbarátok sorsába

Jóbarátok, Friends, Matthew Perry
Vágólapra másolva!
Matthew Perry hagyatéka döntő szerepet játszik majd abban, hogy mi lesz a jövőre tripla X-es Jóbarátok sorsa - tudta meg a Sun. 
Vágólapra másolva!

A Jóbarátok című sorozat készítői, szereplői és rajongói számára nem is jöhetett volna rosszabbkor Matthew Perry halála.

A produkció ugyanis jövőre ünnepli 30. születésnapját.

Az első epizódot 1994. szeptember 22-én mutatták be az Egyesült Államokban az NBC-n.

A Jóbarátok: Újra együtt film elképesztő sikerén felbuzdulva Jennifer Aniston és David Schwimmer már valami hasonló filmes szenzáción törte a fejét a 30. évforduló kapcsán.

Jóbarátok sorozat sztárjai Forrás: MoziStar

A sorozat 425 millió dolláros, ötéves exkluzív szerződése az HBO Max-szal jövőre jár le, és ezután 2025-ben visszatérhet korábbi streaming otthonához, a Netflixhez. Az 54 éves Aniston, az 57 éves Schwimmer, valamint színésztársai, az 56 éves Matt LeBlanc, az 59 éves Courteney Cox és a 60 éves Lisa Kudrow mind résztulajdonosok a franchise-ban. De várhatóan Perry hagyatéka is döntő szerephez juthat a sorozat jövőjével kapcsolatban. Perry halála miatt azonban most nagyon sok mindent ismét át kell gondolni a sorozat kapcsán. Ahogy ezt az Origo is megírta, a sorozat főszereplői sikeres tárgyalások után elérték, hogy mindannyian kapjanak - méghozzá ugyanannyi - fizetést az ismétlésekből.

Bár a sorozat az HBO Max egyik legnagyobb sikere volt, a Netflix azt egy jóval nagyobb amerikai és globális nézőközönség számára teheti majd elérhetővé.

Egy másik forgatókönyv szerint az HBO Max és a Netflix duo-exkluzív alapon osztozhatna a jogokon.

A Netflix 2020 májusában veszítette el a Jóbarátok sugárzásának jogait, amit az HBO Max kapott meg.

Jóbarátok sorozatból részlet Forrás: Collection ChristopheL via AFP/Warner

A Sun-hoz kiszivárgott hírek szerint a sorozat szereplői azon gondolkodnak, hogy újra életre hívják a Friends Helping Friends jótékonysági adománygyűjtő estet. Az eredeti adománygyűjtés még akkor kezdődött, amikor a produkció javában futott a tévében.

Most, hogy Perry családja egy új jótékonysági alapítványt felügyel, amely a függőségből való felépülés és a józan élet fenntartását tűzte ki célul, a színészek egy nagyon személyes jótékonysági tevékenységre összpontosíthatnak. A stáb többi tagjával összefogva egy különleges esemény keretében szeretnének pénzt gyűjteni meghalt kollégájuk alapítványa számára. 2024-ben tehát a 30. évforduló apropóján ismét megrendeznék a Friends Helping Friends jótékonysági estet.

Az Origo arról is beszámolt, hogy a sorozat főszereplői mire készülnek Perry halála kapcsán.

Forrás:Sun Online