Ez a festői kisváros a Mikulásról kapta a nevét - videó

Santa,Claus, Indiana állam, Egyesült Államok, illusztráció
Santa Claus. Indiana. USA on a geography map
Vágólapra másolva!
Az egyesült államokbeli Indiana államban létezik egy olyan város, amelyet a Mikulásról, azaz Santa Clausról neveztek el. Évről-évre rengeteg turista keresi fel, és gyerekek tömegei írnak levelet a jóságos Télapónak.
Vágólapra másolva!

A városka számos karácsonyi témájú látnivalónak ad otthont, többek között a kastélyszerű épületben működő Santa's Candy Castle édességboltnak, a Santa Claus Múzeumnak, de van ott vidámpark és vízipark, játékterem, golfpálya és lovas szafarira is várják a turistákat, a Toy Village pedig miniatűr mesebeli épületek sorozatát mutatja be.

1854-ben alapították, eredetileg Santa Fe néven, ám két évvel később, amikor a város önálló postahivatal felállítását kérte, meg kellett változtatniuk a nevüket, mivel Indiana államban már létezett egy ilyen nevű település.

A helyi közösség ekkor választotta a Santa Claus nevet.

Santa Claus figurája különösen az angolszász világban népszerű, de ezeken túl más, főleg protestáns országokban is, például Németország egyes részein, Hollandiában, Skandináviában, továbbá Észtországban és Lettországban is. Kinézetre hasonló a magyar Mikuláshoz (idős, piros köpenybe öltözött ember), és hasonlóképpen Szent Miklós püspök legendájához kapcsolható.
Santa Claus városa Indiana államban Forrás: Shutterstock

Területe 2500 hektár, lenyűgöző környezetben fekszik, három tó ölelésében, lakossága mintegy 2500 fő. Egyik negyedében az utcák elnevezése a karácsonyi szezonhoz kötődik.

A városban található a világ egyetlen olyan postája, amely a karácsonyi ajándékosztó figura nevét viseli. Ennek köszönhetően a postára évente több ezer levél érkezik Santa Clausnak a világ minden tájáról. 1914 óta önkéntesek gondoskodnak arról, hogy minden gyermek választ kapjon.

Santa Claust 1854-ben alapították Forrás: Shutterstock/Sue Smith

A város különleges nevét az 1920-as évek végén fedezték fel, amikor a helyi postamester elkezdte használni a Santa Claus-bélyegzőt.

A városnak saját újságja van, a The Santa Claus Town News, a helyi kereskedőket pedig a Santa Claus Kereskedelmi Kamara tömöríti.

A Santa Claus-szobor a városháza előtt Forrás: Wikimedia Commons

1935. decembere óta egy 6,7 méter magas Santa Claus-szobor áll a város legmagasabb pontján, a városháza előtt.

1946-ban egy nyugdíjas vállalkozó itt nyitotta meg a világ első vidámparkját, amely évente több mint egymillió látogatót vonz, és itt található a The Voyage, amelyet a hullámvasút rajongók többször is a világ legjobb fa hullámvasútjának választottak.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.