Az MVM csoport megvásárolja Magyarország egyik legnagyobb naperőművét

MVM, MVM Csoport, MVM Group, Magyar Villamos Művek Zrt., logó, illusztráció
Budapest, 2022. január 29. A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Ügyfélszolgálat Észak-pesti Ügyfélszolgálati Iroda bejárata a főváros XIII. kerületében, a Béke téren. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját az MVM csoport, a december 7-én lezárult tranzakció értelmében a megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a CMC, a Genertec International csoport tagjának fejlesztésében épült és tulajdonában lévő kaposvári 100 MWe beépített kapacitású napelemes erőművet, amely Magyarország egyik legnagyobb fotovoltaikus erőműve - tájékoztatta a vállalat pénteken az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a kaposvári napelemes erőmű megvásárlásával

az MVM csoport nagy mértékben hozzájárul megújuló energiatermelési stratégiája megvalósításához,

dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

Forrás: MTI/Róka László

Az MVM tulajdonába került napelemes rendszer évi átlagban mintegy 150 gigawattóra (GWh) villamos energiát tud megtermelni, ami több mint 35 000 háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezheti amellett, hogy éves szinten mintegy 140 000 tonnával csökkenhet az ország szén-dioxid-kibocsátása.

Az MVM csoport egyre bővülő megújuló termelői kapacitásával nagyban hozzájárul az energiafüggetlenség elősegítéséhez és a zöld átmenet megvalósításához - írták a közleményben.