Hihetetlen, de egy kelta stílusú kastélyt árulnak Dél-Afrikában

utazás, csillagjegy, dél-afrika
Cape Town, Dél-Afrika
Vágólapra másolva!
Különleges épületet árulnak Dél-Afrikában: egy kelta stílusú kastélyhoz lehet most hozzájutni, unikális jellegéhez képest meglepően visszafogott áron.
Vágólapra másolva!

Fokvárostól délkeletre, a Gordon's Bay nevű település közelében eladó a Celtic Castle néven ismert ingatlan. Az egyedülálló, középkori stílusú, de modern építmény a Hottentots Holland-hegység lejtőin található.

A közel 900 m²-es alapterületű otthon földszintjét az előtér, valamint az onnan nyíló hatalmas társalgó uralja. Itt akár a család több generációja is összegyűlhet egyszerre.

A konyha hatalmas, retro stílusú, márványdíszítéssel, onnan pedig a mosókonyhába lehet jutni, ahol a mosógép, mosogatógép és a szárító is üzemel. és a szárítógép.

A tágas étkező külön bejárattal rendelkezik, amely ugyanakkor egy privát udvarra vezet, lehetővé téve a szabadtéri étkezéseket.

A földszinten külön játszószobát alakítottak ki a gyerekeknek, de a szoba akár dolgozószobának is átalakítható. Természetesen az épület földszintjén van vizesblokk, illetve egy gardrób is.

A pompás csigalépcső további két szintre vezet fel, összesen hat hálószobához, melyek közül négynek saját fürdőszobája van.

A Celtic Castle energiaellátását a napenergiát hasznosító berendezések, valamint szélturbinák biztosítják. A vizet fúrt kútból nyerik.

A nem mindennapi ingatlant 16 millió dél-afrikai randért, azaz nagyjából 305 mllió forintért hirdetik.

A kastélyok sajátos szegmensét képviselik az ingatlanpiacnak. Néha egészen különleges, történelmi épületek, vagy épp a luxus csúcsát képviselő modern, sztárok építette kastélyok kerülnek piacra. Van, hogy időnként Magyarországon is eladásra kínálnak egy-egy ilyen épületet, de ahogy az Origo megírta, a közelmúltban árverésre bocsátották azt a kastélyt, ahol Mozart utolsó zeneművét alkotta.

Cikkünk kiemelt képe Fokvárosról készült felvétel / forrás: Unsplash