Egy búvár elképesztően értékes leletekre bukkant a víz alatt

érmék, Atlanti óceán, hajóroncs, kincsvadászat
300.000 dollárt érő érmék
Vágólapra másolva!
Egy kincsvadász családból származó floridai férfi ritka, "felbecsülhetetlen értékű" leleteket tárt fel, miközben kincseket keresve búvárkodott egy hajóroncsnál az Atlanti-óceánban. 
Vágólapra másolva!

Eric Schmitt hivatásos vízimentő a családjával ment búvárkodni, amikor egy "felbecsülhetetlen" értékű vallási ereklyét és aranyhalmokat hozott felszínre, amik egy ősi hajóroncs törmelékei közé voltak temetve Florida partjainál.

A férfi az egész életét annak szentelte, hogy a mélyben hajóroncsokat és kincseket keressen, amiket aztán jelentős haszonnal eladhat.

Az egyik különösen eseménydús lemerülése során 2014-ben egy pyx nevű tárgyra bukkant, ami egy olyan tárgy, amelyet a régi papok használtak, amikor a szentáldozást tartották. A tiszta aranyból készült lelet felbecsülhetetlen értékű. Mint utóbb kiderült, ez volt a hiányzó darabja egy 1989-ben megtalált nyakláncnak. Mindkét részt ugyanannál a hajóroncsnál találták.

Ez a történelmi hajó egy hatalmas hurrikán miatt süllyedt el 1715-ben, és azóta nagyon népszerű a búvárok körében. Szuper értékes leleteket azonban ritkán tárnak fel innen, így a 2014-es felfedezés valódi szenzációnak bizonyult. 2015-ben Schmitt és családja további 52 darab aranyérmét talált ebben a hajóroncsban, amik nagyjából egymillió dollárt érhetnek. Úgy tűnik, a kincsvadászat sikere a Schmitt család vérvonalában van.

Brent Brisben, a Queens Jewels üzemeltetési igazgatója birtokolja a Fort Pierce partjainál található hajóroncshoz köthető jogokat.

Schmitt, aki a Booty Salvage nevű cég tulajdonosa, és családjával együtt mindannyian lelkes kincsvadászok, már több ritka és különleges tárgyra is bukkant a vízben, ezek közé tartozik egy 300.000 dollár értékű aranyérmék.

A leletekért kapható döbbenetes összegnél is többet ér az egyes tárgyakhoz kapcsolódó történelem. A férfi szerint "szürreális élmény" megérinteni egy többszáz éves tárgyat, és fontos megismerni származásának történetét, és megosztani azt az érdeklődőkkel.

A most megtalált ereklyék és aranyérmék hivatalos értékét még nem állapították meg. A törvény értelmében a dél-floridai amerikai kerületi bíróság őrizetében van, mivel az állam Brisben vagyonának legfeljebb 20 százalékát veheti birtokba. Az összes többi bevételen a cége és a Schmitt család osztozik.

Az Origo egy olyan kincses hajóról is írt, ami állítólag két tonna arannyal a fedélzetén süllyed el.

Forrás: Mirror