Hatalmas változás jön a McDonald's éttermeiben

mcdonalds
gyorsétterem
Minsk, Belarus - April 6, 2019: McDonald's logo. McDonald's is the world's largest chain of hamburger fast food restaurants
Vágólapra másolva!
A McDonald's partnerségre lépett a Google-lal, hogy a cég felhőtechnológiáját és az általa kifejlesztett generatív mesterséges intelligenciát világszerte több ezer éttermében alkalmazza.
Vágólapra másolva!

A McDonald's célja – írja a társaság közleménye –, hogy

azáltal, hogy – a „Google Cloud hardver-, adat- és AI-technológiáinak széles skáláját kihasználva – felgyorsítja az innovációt, és még jobb élményeket hoz létre a vásárlók, az éttermi csapatok és az alkalmazottak számára, valamint javítja az üzemeltetés hatékonyságát és a vásárlói elégedettséget. Azaz a Big Mac nem csak szósszal lesz leöntve, hanem mesterséges intelligenciával is.

A McDonald's szerint a partnerség lehetővé teszi, hogy jelentős fejlesztéseket iktasson a mobilalkalmazásába, bővítse a hűségprogramját, illetve fejlesztéseket vezessen be a világszerte mindenütt megtalálható önkiszolgáló kioszkjaiban.

A McDonald's a mesterséges intelligenciát is alkalmazni fogja éttermeiben Forrás: Shutterstock

A McDonald's a Google Cloud edge computing szolgáltatását használja majd az új platformok működtetéséhez, így az egyes éttermekbe is elhozza az információtárolást és a nagy teljesítményű számítástechnikát – írja a Blikk.

A vásárlók számára az egyik jelentős előny a melegebb és frissebb étel lesz – írta a The Verge.

Hogy pontosan hogyan, azt a gyorsétterem-óriás nem árulja el. Ez nagyjából hét hónappal azután következik be, hogy a korábban Magyarországon is működő Wendy's gyorsétteremlánc bejelentette, AI chatbotokat használ majd a rendelések felvételéhez.