Varga Mihály: Hétfőtől gyorsabban lehet online értékpapírszámlát nyitni az államkincstárnál

Budapest, 2019. november 28. Nyomtatott Magyar Állampapír Plusz a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án.A november eleje óta megvásárolható nyomtatott Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10.000, 50.000, 100.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000 forintos címletekben előállított, fix, sávos kamatozású lakossági állampapír. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
December 11-től a Magyar Államkincstárnál a mostaninál gyorsabban és egyszerűbben lehet online értékpapírszámlát nyitni - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály közölte, a fejlesztés célja, hogy Magyarországon állampolgári alapon mindenkinek legyen lehetősége gyorsan, kedvezményesen, biztonságosan értékpapírszámlát nyitni a MÁK-nál.

Az országban 5,8 millióan rendelkeznek ügyfélkapuval, őket hamarosan e-mailben értesítik az azonnali online értékpapírszámla-nyitás lehetőségéről.

Kiemelte, a pénzpiacok egyik vezető elemévé vált a magyar állampapír, amely iránt a hazai lakosság erősen érdeklődik. Ennek köszönhető, hogy a múlt héten a lakosságnál tartott állampapírok értéke meghaladta a 10 ezer milliárd forintot.

Bugár Csaba, a MÁK elnöke elmondta,

december 11-én reggel 6 órától indul az új rendszer.

Az elektronikus értékpapírszámla megnyitása továbbra is a magyarország.hu portálon keresztül lehetséges, ahol az ügyfélkapun át lehet a számlanyitást kezdeményezni.

Ahogy azt korábban megírtuk, a kormány elkötelezett a családok védelme mellett, ezért ösztönözni és segíteni kívánja a lakossági szereplőket abban, hogy a megtakarításaik megőrizhessék értéküket.

Varga Mihály korábban arról beszélt, hogy hosszú távon egy ország gazdasági lehetőségét a vállalkozói attitűd és az innováció határozza meg, a vállalkozói attitűdnek szakismeretre kell épülnie, de tartalmaznia kell a rátermettséget is. Ha ez megvan egy országban, egy nemzetben, akkor a hosszú távú kilátások pozitívak. Majd bejelentette, hogy novemberben átlagosan 80 ezer forinttal több nyugdíjat kaphatnak a nyugdíjasok.