Megelégelte az újévi fogadalmas életmódváltókat egy New York-i edzőterem

edzőterem edzés sportos nő konditerem súlyzó Ezek a tápanyagok elengedhetetlenek rendszeres sportolás mellett
Vágólapra másolva!
Az Equinox New York-i elit fitneszterembe ezentúl nem regisztrálhatnak új tagok január első napján. Ezzel szeretné a vezetőség kiküszöbölni, hogy azokkal teljen meg a helyiség, akik csak a komolytalan újévi fogadalmaik miatt jönnének sportolni - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

Világszerte népszerű újévi fogadalom, hogy az ünnepi falásrohamok után nekiállunk a komoly, hosszú távon folytatott, rendszeres testedzésnek. Ennek tudható be, hogy

a fitnesztermekbe januárban járnak a legtöbben, a tapasztalatok szerint ekkor tömegek váltják ki a tagsági igazolványukat.

A lelkesedés azonban a többségnél nem tart tovább pár hétnél.

Az Equinox New York-i luxus-fitneszklub azonban belefáradt ebbe a minden évben ismétlődő fejleményre, és szokatlan megoldást talált ki, hogy tagjai valóban elkötelezettek legyenek új életmódjuk iránt. A közösségi médiumok felületein tette közzé döntését, miszerint január elsején nem fogad új belépőket.

A videón, amelyet azóta eltávolítottak a TikTok-fiókjukról, egy férfi látható, amint edz, a felirat pedig a következő:

Egy másik videóban a magyarázat is megérkezett, habár szintén szokatlan szöveggel: "Ez nem Te vagy, hanem a január, amely csupán egy fantázia, amit egy pasztellszínű dobozban szállítanak az ajtódhoz. A változásról beszél, ehhez pedig új ruhatárra van szüksége mielőtt elkezdődne. Tömören fogalmazva: ez nem az a hely, ahová csak pár hétig jár az ember, az Equinox egy elkötelezett életstílus része."

Az újítást azonban sokan nem vették jó néven, szerintük az edzőtermeknek a fő célja a motiváció kellene, hogy legyen, valamint a toborzás, hogy minél többen ráérezzenek a sportolás jótékony hatásaira. Igenis bármikor fogadniuk kellene az újonnan csatlakozni vágyókat, hiszen ezzel is pénzt keres a vállalat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Valaki ezt írta a videó alá:

Egy másik kommentelő rövid volt: "Tesó, miért? A pénz az pénz."

Természetesen vannak olyanok is, akik értik és támogatják a fitneszterem döntését. Szerintük ugyanis a sok kezdő megzavarja a már gyakorlott testedzők napi rutinját, és hosszú időre lefoglalják a fitneszgépeket.