24 karátos grillsütő, színarany vécé és egy arany Lamborghini

A világ 10 legdrágább órája, 3. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – $30 Million
Vágólapra másolva!
Cikkünkben elképesztő, aranyból készített luxustermékeket gyűjtöttünk össze, melyek ára - vagy inkább értéke - a drága nemesfém használata miatt csillagászati lehet.
Vágólapra másolva!

Az arany csillogása elvarázsolja az embereket, így sokan az abból készített tárgyaikkal - mint amolyan státuszszimbólumokkal - mutatják meg a világnak, hogy mennyire gazdagok. Könnyű azonban túlzásba esni, mert míg az aranyból készült ékszerek és órák megszokottabb dolgoknak számítanak, addig a színaranyból készült toalett vagy dominókészlet már túlzás lehet sokak számára. Bemutatjuk a világ legdrágább és legérdekesebb, amúgy többségében mindennapi használatra készült luxustárgyait, melyek aranyból, vagy jelentős aranyfelhasználással készültek, a "legolcsóbbtól" a legdrágábbig.

10. Arany BeefEater grillsütő – 160 ezer dollár

A képen látható grillsütő 24 karátos aranyból készült, amit a BeefEater alkotott meg egy 2007-es eseményre, a Sydney Home Showra - derül ki a Wonderlist összeállításából.

9. A Lieb Manufaktur arany dominókészlete – 174 ezer dollár

A világ legdrágább dominókészletét a Lieb Manufaktur német cég készítette 18 karátos tömör aranyból. Az exkluzív játék 28 darabból áll, amelynek súlya dominónkként 2,4 kilogramm, valamint ezeket összesen 168 gyémánt díszíti.

8. Datta Phuge arany inge – 240 ezer dollár

A 240 ezer forintos luxusing Datta Phuge, indiai aranybefektető tulajdonában volt a haláláig. A ruhadarabot a Rankar Jewelers egyik ékszerésze tervezte, majd alkotta meg 15 nap alatt. A luxustermék bársonnyal bélelt.

A Wonderlist cikke szerint az ing egyetlen hátránya, hogy nem mosható.

A képen Datta Phuge az arany ingben Forrás: AFP

Az összeállítás a következő oldalon folytatódik. Lapozzon!