Igazi kuriózum: eladó Zichy Ferenc gróf egykori Bihar megyei vadászkúriája

Vágólapra másolva!
Piacra került gróf Zichy Ferenc egykori vadászkastélya a Bihar megyében található Vedresábrányba, Romániában. A közel 8 hektáros birtokot majdnem félmillió euróért hirdették meg. Zichy Ferenc gróf 1848-ban Széchenyi István államtitkára volt a felálló magyar kormányban, karrierje pedig a szabadságharc leverése után is folytatódott, jelentős pozíciókat töltött be.
Vágólapra másolva!

A Sotheby's International Realty eladásra hirdette meg gróf Zichy Ferenc egykori vadászkastélyát a Bihar megyében található Vedresábrányban. A ház listaára 495 ezer euró (kb. 197 millió forint).

Eladóvá vált Zichy Ferenc egykori vadászkastélya Forrás: Sotheby's International Realty

A kúria lakóterülete 358 négyzetméter és 6 szobával, 3 fürdőszobával, valamint egy pincével is rendelkezik. A ház egyik különlegessége a rusztikus és elegáns fa tornác, miközben a házban a tömörfa bútorok a 19. század végének hangulatát tükrözik.

Az ingatlanban 6 szoba és 3 fürdőszoba található Forrás: Sotheby's International Realty

Az ingatlan egyébként minden kényelmi szolgáltatással fel van szerelve. A központi fűtés mellett napelem panelek biztosítják a meleg vizet. A kúriához hatalmas, majdnem 8 hektáros telek tartozik, melyből 4,8 hektár szántóföld.

A házat 2010 után felújították Forrás: Sotheby's International Realty

A házat utoljára 2010-ben vásárolták meg, és az eredeti terveknek megfelelően, az eredeti elemeket megtartva restaurálták.

Az ingatlanhoz közel 8 hektáros birtok tartozik Forrás: Sotheby's International Realty