Kiborultak a Twitter felhasználói, nem hitték el, ami történt

Twitter, logó
A woman holds a smartphone with the logo of US social network Twitter, on May 2, 2019 in Nantes, western France. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)
Vágólapra másolva!
Különös technikai hiba miatt háborodtak fel a Twitter felhasználói. Szerdán ugyanis sokan azt az üzenetet kapták, hogy túllépték a posztolásra vonatkozó napi limitet, még akkor is, ha aznap egyáltalán nem is tettek közzé bejegyzést.
Vágólapra másolva!

Szerdán számos Twitter-fiók tulajdonosa egyszerűen nem tudott posztolni a közösségi média platformra. Egy technikai hiba miatt ugyanis a felhasználók azt az üzenetet kapták, hogy

– írja a BBC.

Közben az üzemzavarokat nyomon követő weboldal, a DownDetector londoni idő szerint nem sokkal este 10 óra előtt jelentette a hibát.

Egyesek arról számoltak be, hogy

a Twitter értesítette őket, hogy túllépték a napi 2400 tweetre vonatkozó limitet, még akkor is, ha szerdán egyáltalán nem tettek közzé bejegyzést.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány felhasználót érintett a probléma.

A Twitter a fennakadásokra reagálva közölte, tisztában vannak a zavarokkal, és dolgoznak a hiba kijavításán.

Egy különös hiba miatt borultak ki a Twitter felhasználói Forrás: AFP/Alastair Pike

Ezzel párhuzamosan érkezett a hír, hogy az Európai Bizottság csütörtökön megállapította: az Elon Musk által nemrég felvásárolt Twitter

az elmúlt hat hónapban kevesebbet tett az álhírek terjedésének megállítása érdekében, mint versenytársai, az Alphabet, a Meta, a Microsoft vagy a TikTok.

A techcégek csütörtökön ismertették jelentéseiket arról, hogy az elmúlt fél évben milyen lépéseket tettek a félretájékoztatás ellen az Európai Unió erre vonatkozó, szigorított szabályai értelmében. Be kellett számolniuk arról, hogy mennyi hirdetési bevételtől fosztották meg az álhíreket terjesztő oldalakat, a politikai hirdetések számáról vagy értékéről, a befogadott és elutasított politikai hirdetések számáról és az észlelt manipulatív tevékenységekről.

A techcégekre vonatkozó magatartási kódexet tavaly szigorította a bizottság azzal, hogy összekapcsolta a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabállyal, amely lehetővé teszi a hatóságoknak, hogy akár éves bevételük 6 százalékára büntessék az előírásokat megszegőket.

A bizottság szerint a Twitter beszámolójából hiányoztak adatok, és nem derül ki belőle, milyen lépésekkel támogatja az ellenőrzést.

A kódex aláírói csütörtökön átláthatósági központot is létrehoztak, amelyen keresztül az uniós állampolgárok, kutatók és civilszervezetek is betekintést nyerhetnek abba, hogy a cégek milyen lépéseket tesznek az álhírek ellen. A következő erről szóló jelentés júliusban esedékes.