Sokakat felbőszít Kim Dzsongun rivaldafénybe állított lánya

KIM Dzsong Un
Phenjan, 2023. február 9. Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke és lánya, Kim Dzsu E a dísztribünön a Koreai Néphadsereg megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott katonai díszszemlén, a phenjani Kim Ir Szen téren 2023. február 8-án. MTI/EPA/KCNA
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun felesége mellett legidősebb lánya, Kim Dzsue is részt vett azon az éjszakai katonai parádén, amelyet a Koreai Néphadsereg megalapításának 75. évfordulója alkalmából tartottak. Ennek apropóján kiderült, milyen véleménnyel van a nép az alig pár hónapja rivaldafényben élő, és állítólag utódnak szánt gyermekről. 
Vágólapra másolva!

Egy, az Észak-Hamgjong tartományban élő névtelenséget kérő forrás azt nyilatkozta a Daily NK-nak, hogy azok az emberek, akik személyesen is láthatták Kim Dzsue-t apja mellett ülni a február 8-i katonai felvonuláson,

A Rodong Sinmun és más észak-koreai állami médiumok február 8-án és 9-én egy sor beszámolót tettek közzé arról, hogy Kim Dzsong Un - felesége Ri Szol Dzsu, és nagyobbik lánya, Kim Dzsue kíséretében - részt vett a hadsereg napja alkalmából rendezett banketten, valamint a katonai parádén is.

A forrás szerint az emberek valóban érdeklődve figyelik Kim lányának egyre gyakoribb és egyre fontosabb eseményeken való szerepeltetését, sokan azonban nem feltétlenül jó értelemben teszik ezt. Többen ugyanis nem tudják leplezni, mennyire

értetlenül állnak azelőtt, hogy egy 12-13 éves kislány az észak-koreai hadsereg legfelsőbb tábornokainál is jobb, kivételezettebb elbánásban részesül.

Más, vele egykorú gyerekeknek ugyanis az esetek többségében esélyük sincs arra, hogy ilyen magas rangú tiszteket személyesen is láthassanak, nemhogy még egy asztalnál is ülhessenek velük.

"Szülőként szégyenérzetet éreztem, amikor láttam, hogy egy fiatal lány a legjobb bánásmódban részesül, és még a legmagasabb rangú katonai vezetőket is felülmúlja, csak azért, mert az apja az ország vezetője" - árulta el a férfi.

Az észak-koreai állami hírügynökség (KCNA) által közreadott képen Kim Dzsongun elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke és lánya, Kim Dzsue a dísztribünön a Koreai Néphadsereg megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott katonai díszszemlén, a phenjani Kim Ir Szen téren 2023. február 8-án. Forrás: MTI/EPA/Kcna

Bevallotta azonban, hogy kicsit szívmelengető érzés volt látni, ahogy Kim és lánya mosolyogva beszélgetnek a VIP-pódiumon, "de ez egy olyan kép, amit az emberek nem tudnak teljesen elfogadni".

Még a fiatal egyetemi hallgatók is aggodalmuknak adnak hangot, ugyanis

azzal, hogy Kim Dzsue már az ötödik hivatalos megjelenésén is túl van az észak-koreai médiában, sokan már utódként tekintenek rá.

Ez utóbbi (habár ezt Phenhjan nem erősítítte meg) pedig még nagyobb félelmet kelt a lakosság körében.

A Daily NK forrása továbbá megjegyezte, hogy a dél-koreai filmeken és televízión felnőtt észak-koreai fiatalok sokkal tudatosabbak, mint a korábbi generációk, "így ők már nem csak érzelmileg rendülnek meg attól, hogy egyre valószínűbbé válik a Kim család további uralma".

Forrás: Daily NK