Kitiltottak egy nőt a Lidlből, mert túl sok uborkát akart vásárolni

uborkás limonádé
Vágólapra másolva!
Kitiltottak egy nőt a brit Lidlből, miután „üzleti okokból" 100 uborkát akart egyszerre vásárolni - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

A 49 éves Lisa Fearns azt állítja, hogy több éve minden héten ugyanazon a napon, ugyanabban a boltban vásárol hatalmas mennyiségben zöldséget és gyümölcsöt, amikből otthon méregtelenítő italokat készít vállalkozásának. A személyi edzőként dolgozó asszony egy fitnesztermet üzemeltet, de a koronavírus idején be kellett zárnia, és ekkor kezdett bele a 100 százalékban természetes gyümölcs- és zöldséglé üzletébe. A korlátozás és az árak drágulása miatt most attól fél, hogy nem tudja majd fenntartani vállalkozását.

A Merseyside-i Kirbyből származó kétgyermekes édesanya elmondta, hogy a múlt vasárnap a szokásos módon ment nagybevásárolni, amikor

egy üzletvezető odament hozzá, és "megtiltotta" neki, hogy elvigye az összes uborkát.

"Három éve minden héten vasárnap megyek a Lidl-be. Már délelőtt 10 órakor végeznem kell, hogy friss uborkából és egyéb zöldségből (illetve gyümölcsből) készíthessem el a méregtelenítő hatású italokat" - nyilatkozta az asszony.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A többi vásárló mindig megbámulja őt, hiszen nem értik, hova visz ennyi alapanyagot, de eddig más atrocitás nem érte. Az üzletvezető azonban legutóbb azt mondta neki, hogy nem vásárolhat egyszerre ilyen nagy tételben ezekből a termékekből, mire az asszony azzal vágott vissza, hogy akkor ezentúl a konkurens Aldinál fog vásárolni.

Az asszony beszámolt arról is, hogy

az egyébként 15 perces vásárlása több órára is kitolódott, és három boltba is be kellett mennie, mire összeszedte az italaihoz a szükséges mennyiségeket.

A Lidl képviselője az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ő személy szerint nem értesült semmiféle mennyiségi korlátozásról. Az asszonynak azt tanácsolta, hogy vállalkozása számára inkább nagykereskedőknél vásároljon.

Fearns valószínűleg még nem értesült arról, hogy hatalmas zöldséghiány lépett fel a szigetországban, ezért a szupermarketek (köztük a Lidl és az Aldi is) kénytelenek - vélhetően csak ideiglenesen - korlátozni a személyenként megvásárolható mennyiségek számát ezekből az árucikkekből. A British Retail Consortium (BRC) szerint a hiány várhatóan néhány hétig tart, amíg a brit termesztési szezon beindul, és a kiskereskedők alternatív beszállítókat találnak.