Átütő változást jelentett be a BMW, pár évet kell csak várni rá

hidrogén, hidrogén meghajtás, hidrogénmeghajtás, A hidrogénes jövő közelebb van, mint gondolná
24 July 2020, Bavaria, Garching: The lettering "BMW i - Hydrogen Next" can be seen on the front of a BMW X5 equipped with a hydrogen drive. The car is equipped with two 700 bar tanks for a total of 6 kilograms of hydrogen. Federal Minister Altmaier is visiting the research centre to inform himself about the state of development of hydrogen fuel cell technology. Photo: Matthias Balk/dpa (Photo by MATTHIAS BALK / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német BMW Group azt tervezi, hogy az évtized végére elindítja a hidrogén üzemanyagcellás, nulla károsanyag-kibocsátású autók gyártását - számolt be a The Times című lap hétfőn, a cég technológiai osztályának vezetőjére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Jürgen Guldner azt mondta, hogy "az évtized második felében kezdjük meg az ilyen járművek gyártását".

- tette hozzá, miközben a BMW iX5 Hydrogen SUV sorozatgyártásának kilátásairól beszélt.

Egy hidrogénüzemű BMW X5 jármű egy klállításon Forrás: AFP/Matthias Balk

A lap szerint a BMW az ilyen autók első nagy gyártója lehet Európában. Jelenleg csak két vezető vállalatnak van ilyen üzemanyagcellás személygépkocsija a piacon, a Toyota Mirai és a Hyundai Nexo.
A BMW X5-re épült iX5 Hydrogen SUV autókból egyelőre kevés készült - a cég müncheni kutatási és innovációs központjában -, ezek utcai tesztelése valamikor idén tavasszal kezdődik.