Sörfőzéssel töltik a napjaikat egy ausztriai idősotthon lakói

"Nem akartam a gyerekeim nyakába varrni magam" - élet egy idősotthon falai között család öregek otthona néni ház
Vágólapra másolva!
A Világgazdaság számolt be róla, hogy három éve, egy ausztriai nyugdíjasotthon pincéjében berendezett sörfőzdéből indult az Oma és Opa márka sikertörténete, amelyek időközben a bécsi közönség nagy kedvenceivé váltak.
Vágólapra másolva!

Az 1841-es helyi receptből készülő söröket eredetileg az unaloműzés szándékával kezdték főzni, a lakók szórakoztatására, a közös projekt öröméért és hogy célt adjanak a mindennapoknak – ezért rendeztek be még 2020-ban sörfőzdét a bécsi Atzgerdorf idősek otthonában, ahol mostanra sikertörténetet írtak a nagymamák és nagypapák által főzött Opa és Oma sörökből.

A sör kedveltté és igazi sikertörténetté vált, a 140 főzéssel töltött nap alatt 15 ezer üvegnyi sör készült, az óriási kereslet miatt a főzdét ki kellett bővíteni egy kóstolóhelyiséggel is.

A projektben azonban az a legfontosabb, hogy az otthon lakói élvezik a sör készítését, amely közösséggé kovácsolja őket, és még a demenciában szenvedőknek is sikerélményt nyújt.

Az Atgerdorf idősotthon-hálózat más egységeiben is készülnek különböző kézműves termékek.Van, ahol diólikőrt, máshol cukrászsüteményeket vagy gyógynövénykeverékeket készítenek a lakók.

További részletek ide kattintva olvashatók.