Ezekben a festői dél-európai kisvárosokban fizetnek annak, aki odaköltözik

ponga spain ,Natural, Park,Of, Ponga, Asturias country, spain,
small town in the natural park of ponga asturias
Vágólapra másolva!
Ha valakiben felmerülne az ötlet, hogy melegebb égtájra költözzön, el az április elején hirtelen visszatért tél elől, most két, napsütötte spanyolországi városka még pénzt is ad ehhez.
Vágólapra másolva!

A Spanyolország északi hegyvidékén található, bájos kis Ponga kész kb. 1,1 millió forintnyi összeget átutalni minden egyes odaköltözőnek. Ebbe a legkisebbek is beletartoznak, tehát az ajánlat külön ösztönző lehet a családoknak.

A helyi vezetés azt reméli az akciótól, hogy az új lakosok fellendítik a környék gazdaságát, akik mellesleg élvezhetik az egész évre érvényes mintegy kétezer órányi napsütést.

A Roadster cikke ugyanakkor kiemeli, hogy az újonnan érkezőknek kötelezettséget kell vállalniuk arra hogy legalább öt évig a városban maradnak. Ponga jelentős természetvédelmi területnél található, gyönyörű túraútvonalakon lehet arrafelé kirándulni.

Ponga városát gyönyörű természeti környezet veszi körül Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 JOHA.PV/Shutterstock. No use without permission./Joha.Pv

A hűvösebb galíciai klímát előnyben részesítőknek Rubia ajánlatán érdemes elgondolkodniuk: az oda költözők kedvezőbb ingatlanárakkal számolhatnak, lenyűgöző tájat, és kb. 700 ezer forint éves támogatást kaphatnak. A program kifejezetten a gyermekes családokat célozza meg a helyi iskolák tanulói létszámának növelése érdekében, mivel Rubia lakossága csupán 1400 fő.