Bajok lehetnek az egeres óriáscégnél

Disneyland, Párizs
A general view shows the Sleeping Beauty Castle as Disneyland - originally Euro Disney Resort - marks the 25th anniversary on March 16, 2017 in Marne-La-Vallee, east of the French capital Paris. The 25th anniversary celebrations will begin on March 26, 2017 with parades, various shows and a firework's display. / AFP PHOTO / BERTRAND GUAY
Vágólapra másolva!
Újabb körben bocsáthat el dolgozókat a Disney. Az ügyet ismerő források szerint több ezer álláshelyet is megszüntethet a vállalat.
Vágólapra másolva!

Újabb hatalmas elbocsátási hullám jöhet a Disney-nél – értesült az ügyet ismerő forrásokból a Bloomberg. A vállalat ezzel második körben építhet le alkalmazottakat, ráadásul

az értesülések szerint több ezer álláshelyet is megszüntethet a médiaóriás.

A New York Post beszámolója szerint már április 24-én megkezdődhet az újabb leépítési kör.

A leépítések a Disney globális üzletágainak egészét érinthetik, melyeket a társaság még februárban alakított át. Akkor három alapvető részre osztották fel a működést. Az egyik (Disney Entertainment néven) felel a vállalat filmes, televíziós és streaming tevékenységéért. A másik üzletág az ESPN médiaóriás sportrészlegét irányítja. A harmadik üzletágba az élményparkok tartoznak.

Újabb leéépítési hullám jön a Disney-nél Forrás: Shutterstock/Afm Visuals

A Bloombergnek nyilatkozó források szerint a leépítések jelentős része a Disney Entertainment üzletágat érintheti. Itt a divízió álláshelyeinek akár 15 százaléka is megszűnhet a következő időszakban.

A Disneynek jelenleg világszerte több mint 200 ezer alkalmazottja van a különböző üzletágakban.

A mostani leépítési hullám azt követően jöhet, hogy a Disney március végén már elkezdte egyes álláshelyek megszüntetését.

Múlt hónapban a vállalat vezérigazgatója, Bob Iger kifejtette, hogy a cég három leépítési hullámot tervez, melyekkel összesen 5,5 milliárd dollárnyi költséget próbál lefaragni.

A korábbi bejelentések szerint a harmadik, és egyben utolsó, elbocsátási hullámra még a nyár eleje előtt sor kerülhet.

A tervek szerint a Disney a három hullám során összesen 7 ezer dolgozótól válna meg.