Több sikeres filmet is forgattak ezen a népszerű hazai kirándulóhelyen

„Pécs hintája” a Mecsekben, a Flóra-pihenőnél, hinta, Mecsek, kilátás
Vágólapra másolva!
Az egyik legnépszerűbb turisztikai látványosságnak és helyszínnek számít Magyarországon, Pécsvárad és Orfű között, az erdőben található. A Pécsváradi Turisztikai Központ üzemelteti, és ingyenesen látogatható. Mi van itt, ami helyszínként hozzásegíthetett több filmet is a sikerhez? 
Vágólapra másolva!

Egy furcsak szerkezet található a helyszínen, ami meglehetősen egyszerű, nincs benne semmi feltünő: csupán egy darab pirosra festett faléc és két erős kötél. Ez is ékes bizonyítéka annak, hogy egy jó ötlet mindig többet ér az izzadságszagú erőlködésnél, és fillérekből is épülhet csodahelyszín.

Az érdekességét az innen a kirándulók elé táruló lélegzetelállító látvány nyújtja.

A két személynek is kényelmes pihenőhelyet biztosító mecseki hinta fából készült, és egy nagy fenyőfa ágának végén helyezkedik el. Elérése nem éppen könnyű, ugyanis egy meredek ösvényen kell hozzá felgyalogolni.

„Pécs hintája” a Mecsekben, a Flóra-pihenőnél Forrás: Csodahelyek.hu/Györkő Zsombor

A csodahelyek.hu leírása szerint könnyen megközelíthető a hinta: "Pécs belvárosából a Dömörkapu irányába vezessünk, ahol a régi pécsi vidámpark előtti parkolóban hagyhatjuk autónkat. Innen egy kis ösvényen, egy kellemes 3-4 perces sétával érünk a pihenőhöz."

A hinta a Flóra-pihenő közvetlen szomszédságában, a tengerszint felett 404 méter magasan található, és fantasztikus kilátást nyújt a környező erdőkre és a Pécsi-medencére. A hintát egyébként a helyi erdőben nevelkedett fenyőfából építették a Pécsváradi Turisztikai Központ munkatársai 2012-ben.

A Flóra-pihenőhöz egy tanösvény vezet fel, és a Vaszari Gyula turistaúton található 404 méter magasan. A pihenő és kilátópont 1893-ban épült. Ezt a magaslatot Bertalan-sziklának is nevezik. A Hamerli család építette, névadója Hamerli Jánosné.

A helyszín egyik legizgalmasabb része a "földalatti" rész, ahol a látogatók egy sötét alagúton keresztül (a helyszín egy régi bányaterület volt) juthatnak el a "Pécsiek hintájához".

Az alagútban különböző fény- és hanghatásokat használnak az élményének fokozásának érdekében.

A pihenőhely alatt található egy modern látogatóközpont, amely interaktív kiállításokkal és információs pontokkal várja a látogatókat.

A Pécsváradi Turisztikai Központ rendszeresen szervez különböző programokat és eseményeket a látogatóknak, például koncerteket, filmvetítéseket, és gyerekeknek szóló foglalkozásokat, valamint évente megrendezik a "Mecseki Hinta Fesztivált".

Az építményen speciális selfie-pontok vannak elhelyezve, amelyeket a látogatók használhatnak, hogy egyedi fotókat készítsenek magukról és a hintáról.

A promotions.hu információi szerint a mecseki hinta tervezői és kivitelezői nemzetközi díjakat és elismeréseket kaptak a projekt megvalósításáért és a kiváló minőségű munkájukért.

A mecseki hinta egyedi formájának és meseszép környezetének köszönhetően gyakran szerepel különböző filmekben, reklámokban és fotósorozatokban.

Az építmény már többször szolgált háttérként filmforgatásokhoz, például az "Utóélet" című filmben vagy a "Sose halunk meg" című magyar film jeleneteiben.

Forrás: Promotions.hu