Nem fogja elhinni, mennyit keresett Vin Diesel a Halálos iramban filmekkel

Vin Diesel, Halálos iramban
Vin Diesel, a Halálos iramban filmek egyik főszereplője
Vágólapra másolva!
Az év egyik legdrágább filmje, a Halálos iramban 10. része elképesztő sebességgel halad a kasszasiker felé az első heti bemutatót követően.
Vágólapra másolva!

A Halálos iramban franchise az idők során egyre több rajongót állított maga mögé,

a mozi 10. része pedig már az első héten 319 millió dollár bevételt hozott.

Az év egyik legdrágább filmje

A 340 millió dollárból készült tizedik rész minden rekordot megdöntött. Míg az első rész „csak" 38 millió dollárból készült, addig a többi rész elhagyta a Mulholland Drive szerpentinjeit és Tokiótól kezdve Rio de Janeirón át Edinburgh-ig is elmentek.

Az egyre merészebb forgatókönyveknek köszönhetően pedig a filmek bevételei is meredeken íveltek felfelé. A kilencedik Halálos iramban rész például már több mint 711 millió dollárt hozott a Universal Stúdiónak.

A két évtized alatt ötmilliárdot hozó sorozat készítői magasra tették a lécet és a mostani fináléban elképesztő utazással kápráztatnak el mindenkit, legyőzve a gravitációt és felturbózva a sebességet.

Részlet a Halálos iramban 10 című filmből Forrás: © Universal Studios. All Rights Reserved./Giulia Parmigiani/Universal Pictures

Az utóbbi évtized tíz legdrágább filmjei közül a 8. helyen szereplő Halálos iramban stábja valóban az egész világot bejárta. A római Vatikántól, Portugálián és London keresztül, állítólag még a „Déli sarkon" is forgattak. A leglátványosabb akciójelenetet Portugáliában, az IP24 autópályán vették fel, ahol két helikopterrel emelték fel Diesel autóját.

A kéthetes forgatások egyébként több millió eurót termeltek a helyszínt adó városoknak, Torinóban például közel 3,8 millió eurót hozott Dieselék közel 400 fős stábja - írta a Világgazdaság.

Vin Diesel arcátlanul magas fizetése

A színészek közül Diesel járt a legjobban, a mostani Halálos iramban Dom Toretto alakításáért ugyanis 20 millió dollárt kapott.

A tíz részben pedig összesen közel 47 millió dollárt tehetett zsebre, és ezzel a világ harmadik legjobban fizetett színésze lett.

További részletek ide kattintva olvashatók.