Egy természetes kerti tóban úszhat, aki beköltözik ebbe a vidéki angol házba

Cotswolds, Gloucestershire
Vágólapra másolva!
Gloucestershire egy kis falujában építettek fel egy különleges modern ingatlant, amely egyszerre szolgálja ki a 21. századi luxusigényeket és biztosítja a hagyományos angol vidéki hangulatot. Az igazi sajátossága pedig egy természetes úszótó.
Vágólapra másolva!

Az angliai Gloucestershire egyik kis falujában található egy lenyűgöző, vadonatúj rezidencia, amely a Far End nevet kapta. A 34 hektáros, organikus mezőgazdasági területen elhelyezkedő birtokon egy négy hálószobás főépületet és egy két hálószobás vendégházat alakítottak ki. Az ingatlan igazi különlegessége azonban egy természetes úszótó.

A térség hagyományos épületeivel szemben az 511 négyzetméter lakóterületű Far End egy sokkal modernebb építmény. Noha a formája illeszkedik a környező épületek kialakításához, nem kőből, hanem cementből és tölgyből készült. Az építéskor kiemelt figyelmet szenteltek az energiatakarékosságnak, a szigeteléshez még helyi juhok gyapját is felhasználták – írja a Dirt.com.

A minimalista stílusú főépület egy hosszú, kavicsos feljárón keresztül közelíthető meg, és a ház négy emeleten terül el.

A vendégház 122 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és a Cotswolds vidékéről ismert aranyszínű kőből épült. Az épületben mennyezetig érő ablakokat alakítottak ki, így pazar kilátást biztosít a környékre. A vendégház esetében ugyancsak kiemelt szempont volt az energiahatékonyság.

A kertben, a már említett tó mellett, található még gyümölcsöskert, valamint egy üvegház, zöldségek és gyümölcsök termesztéséhez.

A birtokot most 6,18 millió fontért, vagyis nagyjából 2,7 milliárd forintért kínálják.