Nem engedték be egy olaszországi kikötőbe a világ második leggazdagabb emberét

Nápoly, kikötő, jacht
Korlátozzák a jachtok méretét a kikötőben
Vágólapra másolva!
Egy új méretkorlátozás áldozatául esett a világ második leggazdagabb embere, Bernard Arnault jachtja a Nápoly közelében lévő Mergellina kikötőjében.
Vágólapra másolva!

A Symphony, az LVMH luxus divatcég vezérigazgatójának 101 méter hosszú, hat fedélzetű hajója a Tirrén-tengeren rekedt, miután a legénységgel közölték, hogy nem engedik kikötni a dél-olasz városban.

Kép a luxushajóról:

A kikötőváros új szabályainak értelmében ugyanis nem köthetnek ki a 75 méternél hosszabb szuperjachtok.

A tiltás állítólag meglepetésként érte a divatmágnást, aki korábban már járt ott. Ezúttal azonban kénytelen volt elfoglalni magát a fedélzeten. Szerencsére nincs hiány a lehetőségekből, beleértve a szabadtéri mozit és az üvegfenekű úszómedencét.

Korlátozzák a jachtok méretét a nápolyi kikötőben (illusztráció) Forrás: AFP/GARDEL Bertrand / hemis.fr/Gardel Bertrand

Egy kikötői forrás nem ért egyet a lépéssel, mivel az elmúlt 20 évben mindig kiköthettek ott a megajachtok. Szerinte a korlátozással Nápoly azokról a típusú látogatókról, akik emelik annak a városnak a fényét, amely gyakran kerül a hírek középpontjába negatív okokból - írja a Travelo.

Ahogy az várható volt, a multimilliárdosok nem örülnek a lépésnek. Egy török milliárdos, aki egy Kajmán-szigeteken bejegyzett 85 méteres jachtot birtokol, például nem érti, hogy miért nem köthet ki a hajójával, amikor korábban az övénél nagyobbak is gond nélkül megállhattak itt. Továbbá egy kis- és középvállalkozások érdekeit képviselő szervezet is bírálta a döntést.