Korszerű városi hotelként újul meg az egykori Pannónia Szálló

hotel, Szatmárnémeti, Pannónia Szálló
A Pannónia Szálló az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt fog működni
Vágólapra másolva!
Rövidesen megkezdődik a Szatmárnémeti régi főterén található egykori Pannónia Szálló épületének felújítása. A ház 2025-ben egy minden szakmai és fogyasztói igényt kielégítő, modern városi szállodaként nyithatja meg kapuit a nagyközönség előtt. A szálloda az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt fog működni, a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A fejlesztéssel Szatmárnémeti városa felkerül a nemzetközi turizmus térképére.
Vágólapra másolva!

Rövidesen megkezdődik Szatmárnémetiben az egykori Pannónia Szálló felújítása azzal a céllal, hogy a századfordulós magyar szecessziós építészet egyik legszebb példáját képviselő épület régi fényében nyithassa meg kapuit a nagyközönség előtt.

A házban, teljes körű felújítását és korszerűsítését követően, 2025-től az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt szálloda fog működni,

a Hotel & More Group magyar szállodamenedzsment-társaság üzemeltetésében. A romániai Partiumban található ingatlanban egykor Pannónia Szálló, majd Dacia Szálloda néven működött hotel, azonban a Bálint Zoltán és Jámbor Ferenc neves építészek tervei alapján 1902-ben épült műemléképület állapota az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott.

A Pannónia Szálló az InterContinental (IHG) Hotels & Resorts neves nemzetközi lánc Hotel Indigo nevű márkája alatt fog működni Forrás: Pannónia Szálló

A városi szállóként ismert Hotel Indigók a világ számos pontján nagy népszerűség mellett működnek, többek között Balin, Hong Kongban, New Yorkban és Varsóban is található egy-egy, a márkát képviselő szállodaegység. A Szatmárnémetiben létesülő Hotel Indigo üzemeltetését ellátó Hotel & More Group-ot 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy professzionális szállodaüzemeltetési stratégiát nyújtsanak hoteltulajdonosoknak. A társaság ma már Magyarországon és a szomszédos országokban közel három tucat szálloda üzemeltetéséért felel, és aktív szerepet vállal hotel célú ingatlanfejlesztésekben is.

A Hotel Indigo Szatmárnémeti egy új egyedi életstílust fog képviselni a városban" − hangsúlyozta Willemijn Geels, az IHG Hotels & Resorts európai fejlesztési alelnöke.

„Megtiszteltetés, hogy a világszinten elismert IHG Hotels & Resorts partnerségével valósíthatjuk meg a szatmárnémeti Hotel Indigót, amely a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő, az épület jellegéből adódóan igazán impozáns szálloda lesz" – tette hozzá Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonosa.

A hányattatott sorsú épület megmenekülése a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványnak köszönhető. A rendkívül leromlott állapotú műemléképület 2020-ban került az alapítvány tulajdonába.

Az alapítvány célja, hogy professzionális szakmai partnerek bevonásával új funkcióval lássa el a házat, az építészeti örökség megóvása szempontjából egyedülálló értékmentő fejlesztést végrehajtva, amely a kiemelt műemléki státusszal összefüggő hosszadalmas előkészítést és engedélyezést követően kezdődhet el. A Hotel Indigo-fejlesztésről a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány, az IHG Hotels & Resorts, valamint a Hotel & More Group a közelmúltban írt alá megállapodást.