Így néz ki egy lakás New York legújabb álomházában

153 éve kezdték meg a Brooklyn Bridge építését, galéria, 2023
Aerial view of the Brooklyn Bridge spanning the East River into Lower Manhattan, 01 July 2007, in New York City. (Photo by STAN HONDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnevesebb építészirodája idén átadta az első lakóházát az Egyesült Államokban. Mutatjuk, hogy néz ki a leglátványosabb penthouse lakás a társasház legtetején.
Vágólapra másolva!

A legendás építész, Sir Richard Rogers és cége, a Rogers Stirk Harbour and Partners (RSHP) korábban olyan nagyszabású projekteken dolgozott, mint a londoni One Hyde Park luxusépülete, a párizsi Centre Pompidou, valamint a monacói One Monte Carlo. Az elismert iroda nemrégiben fejezte be az első lakóépületét az Egyesült Államokban, New York pénzügyi negyedében. A lakásokat pedig már árulják is a házban.

A No. 33 Park Row névre keresztelt, 23 emeletes tornyot úgy tervezték, hogy egyszerre hozza ki a legtöbbet az impozáns helyszínből, illetve tükrözze az RSHP stílusát is. Emellett a kivitelezés olyan építészeti elemeket is tartalmaz, melyek az alsó manhattani ipari korszak kereskedelmi elemeire utalnak. Ilyenek a masszív ablakok vagy a jellegzetes sötét acélkeretek – írja a Dirt.com.

Az épület legtetején három penthouse lakás található, és ezek közül is kiemelkedik ez a 19,5 millió dolláros (kb. 6,7 milliárd forint) álomlakás. Az ingatlannak azonban a fenntartási költsége is látványos – az összes vonatkozó költségek összesen havonta mintegy 21 ezer dollárt (kb. 7,2 millió forint) tesznek ki.

A penthouse lakás 502 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik, és öt hálószoba, illetve ugyanennyi fürdőszoba található benne. A duplex két privát liftbejárattal, és egy 10 négyzetméteres loggiával is büszkélkedhet.

A 4 és fél méter magas mennyezet és a padlótól a mennyezetig érő ablakok pazar kilátást nyújtanak a közeli parkra, valamint a belváros néhány ikonikus épületére.

Az előkelő lakók számára a társasház luxusszolgáltatásai is elérhetők. Ezek közé tartozik a 24 órán át rendelkezésre álló személyzet, egy tetőterasz körpanorámás kilátással, valamint egy wellnessközpont, saját terasszal.