Ilyen egy tökéletes sivatagi ház

Galisteo, ház, sivatag
Vágólapra másolva!
Egy kis új-mexikói sivatagi faluban került piacra egy történelmi ház, amely a környék igazi ékköve. Bár az ingatlant teljesen felújították, megtartotta a történelmi jegyeit.
Vágólapra másolva!

Santa Fe-től mintegy félórányi autóútra, délre található az új-mexikói Galisteo nevű aprócska sivatagi falu, amelynek gyökerei évszázadokra nyúlnak vissza, még a spanyol missziók idejére. A körülbelül 250 lakosú település már régóta vonzza a kreatív alkotókat, művészek egész sora költözött már legalább egy időre a településre.

A közösség legrégebbi épületei között van egy vályogépület, amely egykor Galisteo egyik alapító családjának tulajdonában volt. Az ingatlant 2021-ben Dani Brubaker festőművész, divat- és életmódfotós vásárolta meg. Brubaker felkérte a Mexikóban élő Patricia Larsen tervezőt és művészt, hogy működjenek együtt a felújításban, amely folyamatot egy weboldalon részletesen dokumentálták.

A beszámolók szerint az ingatlan történetének egy ismeretlen pontján két épületet – az eredeti lakást és egy eredetileg pajtának használt épületet – egyetlen L-alakú lakóházzá egyesítettek. Ezt a meglévő elrendezést megtartották a közelmúltbeli felújítás során, de emellett az egész épületen kiterjedt szerkezeti munkálatokat végeztek – írja a Dirt.com.

A számtalan frissítés között a régi padlót fűtött betonpadlóra cserélték, a vályogfalakat kijavították és újra felszínre hozták, valamint új ablakokat, új tetőt, új vízvezetékeket és új elektromos panelt szereltek fel.

A három hálószoba, két és fél fürdőszoba, tágas nappali, hivatalos étkező, konyha és vendégkonyha mellett a 347 négyzetméteres rezidencia számos kandallóval, illetve a legmodernebb konyhai gépekkel rendelkezik.

A vályogházban található egy olyan rész is, amelyet nagyrészt a régi állapotában tartottak meg. Két kandallóval, téglapadlóval, festetlen mennyezettel és tetőablakokkal egy pillantást enged a múltba, és egyben lehetőséget kínál arra, hogy különböző felhasználási módokhoz igazodjon, például művészeti stúdiónak, otthoni irodának vagy vendégszobának is berendezhető.

A 2 hektáros telken elterülő rezidencia most 2,1 millió dollárért (kb. 725 millió forint) került piacra.