Veszélyes fehérjeport hívnak vissza

Whey protein powder Pill Protein Ground Merchandise Healthy Eating Shaking Dieting Smoothie Meal Sports Training Protein Drink Remote Weight Nutrient Serving Scoop Mixing Training Class Surrogate Eating Exercising Nutritional Supplement Refreshment Health
Whey protein powder in scoop with vitamins and plastic shaker on wooden background
Vágólapra másolva!
Veszélyes fehérjeport hívnak vissza Nagy-Britanniában, aminek a termékelírása halálos mennyiségű koffein fogyasztására buzdítja az embereket. Az Élelmiszer Szabványügyi Hivatal (FSA) szóvivője arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.
Vágólapra másolva!

A Home Bargains vállalat visszahívta a Sci-Mx Nutrition Ultra Muscle Strawberry Flavour 1,5 kilogrammos termékeit. Az Élelmiszer Szabványügyi Hivatal (FSA) az árucikk vizsgálata során megállapította, hogy fehérjepor adagonként 5 gramm koffeint tartalmaz. Amennyiben a fogyasztók követnék a csomagoláson szereplő előírást, akkor több mint 10 gramm koffeint kellene fogyasztaniuk naponta.

Ez a dózis azonban a legtöbb ember számára halálos lehet, de vannak, akik számára már 3 gramm is veszélyes mennyiség lehet.

Visszahívják Nagy-Britanniában a Sci-Mx Nutrition Ultra Muscle Strawberry Flavour 1,5 kilogrammos termékeit (illusztráció) Forrás: Getty Images/iStockphoto/Lecic/Dejan Lecic

A magas koffeintartalom szorongást, álmatlanságot, nyugtalanságot, szívdobogást, hasmenést és nyugtalanságot okozhat.

Mindemellett a mentális betegségben szenvedő személyeknél súlyosbodó pszichózis léphet fel. Tina Potter, az FSA szóvivője arra kéri a vásárlókat, ha megvásárolták a terméket, ne fogyasszák el. A piacon már tücskökből, valamint borsófehérjéből készült fehérjepor is elérhető, melyek, akár 70 százalékkal több kalciumot tartalmazhatnak.