Kirakodóvásáron került elő egy milliókat érő plüssmackó

Teddy, medve, mackó, plüss, illusztráció,
Teddy bear in a bow tie against the background of a chalk wall with rays of sunlight. Toy for children.
Vágólapra másolva!
Olyan plüssmackót vett egy brit édesanya egy kirakodóvásáron, amiről utóbb kiderült, hogy hatalmas vagyont ér. 
Vágólapra másolva!

Jeanette Davies júniusban ment el a fiával, Kyle Johnsszal a dél-walesi Monmouth Show Ground kirakodóvásárra, ahol két darab rongyos plüssmackót vásároltak 130 fontért (60.000 forint).

Később felfedezték, hogy az egyik egy 1905-ből származó ritka Steiff játék, amely akár 6000 fontot (2,5 millió forintot) is érhet.

A másik plüssállat egy második világháború előtti Chad Valley mackó, amelynek értéke 80 és 120 font között mozog.

Charles Hanson, a Hansons aukciósház tulajdonosa a Steiff mackóval:

Az édesanya a Charles Hanson aukciósház vezetőjét kérdezte meg, mennyit érhetnek ezek a plüssállatok, és nagyon megdöbbent a válasz hallatán - írja a The Mirror.

"Évek óta minden szombaton elmegyünk a kirakodóvásárra, de még soha nem találtunk semmit, ami hasonlóan értékes lett volna " - nyilatkozta a kisfiú, majd hozzátette: "Édesanyám győzködött arról, hogy vegyük meg a mackókat, mert szerinte különleges darabok. Őszintén szólva, én nem hittem ebben."

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Dmitry Galaganov/Shutterstock. No use without permission./Dmitry Galaganov

A Steiff macit egy, a 70-es éveiben járó idős asszonytól vették meg, aki azt mondta, hogy a nagypapájáé volt, de már el akarta adni, mert Ausztráliába költözik. Később feltettek egy fotót a Facebookra a mackóról, és meglepően sok kommentet kaptak arra vonatkozóan, hogy milyen értékes lehet. A kisfiú nagymamája ajánlotta, hogy vegyék fel a kapcsolatot az aukciósház vezetőjével, Charles Hansonnal, akinek a tévében is van műsora, amelyben antik értéktárgyakat árul.