Ez a világ legjobb városa a távmunkában dolgozók számára

Gaudí Güell park Barcelona Spanyolország
View of the city from Park Guell in Barcelona, Spain
Vágólapra másolva!
A távmunka elterjedése a digitális nomád kultúrát is felerősítette. Egyre többek számára vonzó életforma, hogy a világ bármely táján élhetnek, és pusztán a laptopjukról dolgoznak. Egy friss felmérésben kiderítették, melyek a világ legjobb városai a távmunkában dolgozó digitális nomádok számára.
Vágólapra másolva!

Az IWG által készített felmérés a világ 26 városát hasonlította össze és rangsorolta egy 1-től 10-ig terjedő skálán. A vállalat arra volt kíváncsi, hogy melyek a legideálisabb városok a távmunkában dolgozók számára. A kutatás azt is figyelembe vette, hogy a külföldi munkavállalók számára mennyire optimális az adott város, vagyis a nemzetközi távmunka, a digitális nomád életmód lehetőségeit is vizsgálták.

A szakemberek arra jutottak, hogy

a szélessávú internetkapcsolat az elsődleges és alapvető szempont a digitális nomádok számára. Ezt követik a megélhetési költségek, illetve az időjárás

– írja a CNBC.

Az internetkapcsolat kategóriáját Szingapúr nyerte (9 pont), megelőzve New Yorkot (8,5 pont), valamint Hongkongot (8 pont).

Barcelona a világ legjobb városa a távmunkában dolgozók számára Forrás: robertharding via AFP/Neale Clark/Neale Clark

Összességében azonban egy európai város,

Barcelona került a lista élére.

Amellett, hogy Barcelona ugyancsak magas pontszámot kapott az internetkapcsolat alcsoportjában, a városban a kedvező lakásbérleti díjak, a kellemes időjárás, valamint a munka és a magánélet ideális egyensúlya is kiemelkedően jól teljesített.

A top 10-es listára, Barcelona mögött, az alábbi városok fértek fel (sorrendben): Toronto, Peking, Milánó, New York, Rio de Janeiro, Amszterdam, Párizs, Dzsakarta, Lisszabon.

Barcelonában például az átlagos havi lakásbérleti díj 1158 dollár (kb. 411 ezer forint), míg Torontóban 1769 dollár, New Yorkban pedig 3632 dollár. New York ezzel a lista legmagasabb átlagos bérleti díjjal rendelkező városa volt, vagyis az amerikai metropolisz nemzetközi vonzerejét jelentősen csökkentik a kiugróan magas lakhatási költségek.