Megkötötték az év eddigi legnagyobb ingatlanüzletét New Yorkban

usa legdrágább eladott házak, One57
A view of Central Park, taken from the Top of the Rock Observation Deck, showing the One57 building at left of picture on July 24, 2015 in New York. Super tall, super skinny and super expensive: a new generation of New York skyscrapers, some taller than the Empire State building, are altering the world's most famous skyline. AFP PHOTO/WILLIAM EDWARDS (Photo by William Edwards / AFP)
Vágólapra másolva!
A múlt héten megkötötték a New York-i lakáspiac idei legdrágább üzletét. Egy felhőkarcolóban található lakásért valaki több mint 90 millió dollárt fizetett.
Vágólapra másolva!

Szokatlan időszakban kötötték meg a New York-i lakáspiac idei legnagyobb üzletét. Augusztus utolsó hete ugyanis általában gyenge időszak a piacon, azonban most lezártak egy elképesztő értékű tranzakciót.

A friss idei csúcstartó egy luxuslakás a Midtown 432 Park Avenue nevű felhőkarcolóban, amelyért a vevő 92 millió dollárt (kb. 32,75 milliárd forint) fizetett.

A hét elején közzétett piaci jelentés szerint az augusztus 28-ától szeptember 3-áig tartó héten összesen 18 olyan adásvételi szerződést írtak alá New Yorkban, melyek értéke legalább 4 millió dollár volt. Az érintett ingatlanok összértéke 219,3 millió dollár volt.

A 92 millió dolláros ingatlan egyébként két éve volt már a piacon, és eredetileg 132 millió dollárt kértek érte. Bár a Mansion Global nem közölt képeket a lakásról, az tudható, hogy egy nagyjából 743 négyzetméter lakóterületű otthonról van szó, amely az épületének teljes 79. emeletét elfoglalja, pazar kilátással a Central Parkra és Manhattanre. Az eladó még 2016-ban szerezte meg az ingatlant az épület fejlesztőjétől, akkor 59,14 millió dollárért.

A múlt hét második legértékesebb New York-i ingatlanüzlete egy Hudson Street-i penthouse lakáshoz kötődött. Ez egy négy hálószobás duplex, amely közel 18,3 millió dollárért cserélt gazdát.