63 milliárd forintot költ el a Lidl, nem fogja elhinni, mire

Lidl, Lidl logó, logó, bevásárlóközpont, illusztráció,
Budapest, Hungary - October 04, 2020: Shopping people in face mask walking in front of a Lidl store at the weekend
Vágólapra másolva!
A Lidl Magyarország újabb béremelésről döntött, amelynek értelmében szeptembertől többek között az áruházi és raktári dolgozók bérét további 10 százalékkal megemelik. A vállalatnál a folyamatos bérfejlesztésnek köszönhetően mindösszesen 9 hónap leforgása alatt a fizikai munkavállók esetében jelentős mértékben, 21-43 százalék között növekedtek az alapbérek - áll a közleményükben.
Vágólapra másolva!

A Lidl Magyarország megbízható, felelős munkavállalóként az év eleji emelések után most újabb béremelésről döntött. 2023. szeptember 1-jétől ugyanis egységesen 10 százalékos béremelést hajt végre az áruházakban dolgozó munkavállalók, a raktári fizikai dolgozók, a raktári osztályvezetők és a területi vezetők esetében, így 2023-ban összesen 63,7 milliárd forintot fordít bérköltségre.

Tőzsér Judit a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője elmondta:

Hozzátette: "Kialakított bérstruktúránknak köszönhetően munkavállalóink minden eltöltött év után egyel magasabb bérsávba kerülhetnek, így a mostani 10 százalékos emelés azt is jelenti, hogy októberben a fizikai munkavállalók, a területi vezetők és a raktári osztályvezetők alapbére minimum 21 százalékkal, de akár 43 százalékkal növekedett a januárihoz képest."

Képünk illusztráció Forrás: Raketir / Shutterstock

Az áruházi dolgozók bére jelenleg 8 órás munkaviszony mellett átlagosan bruttó 452 ezer és 587 ezer forint között alakul, míg az áruházvezetők bruttó 993 ezer forint és 1,217 millió forint közötti fizetéseket, a területi vezetők pedig bruttó 970 ezer forint és 1,570 millió forint fizetéseket realizálnak. Ezen felül az áruházvezetők és a területi vezetők prémium kategóriás személyautót kapnak korlátlan magáncélú használattal, amit teljes egészében az áruházlánc finanszíroz.

A logisztikai központokban dolgozó fizikai munkavállalók átlagosan bruttó 473 ezer forint és 764 ezer forint bérben részesülnek.

A Lidl a 11. legtöbb alkalmazottat foglalkoztató cég Magyarországon és a versenyképes bérek mellett számos egyéb béren kívüli juttatást is biztosít munkavállalói számára: a csomag kiemelt eleme a Lidl nagyértékű egészségbiztosítási programja, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást.

Az alkalmazottak továbbá minden hónapban meghatározott összeget kapnak a Lidl étkezési kártyájukra (a juttatást érintő adóteher 100 százalékos átvállalásával). A vállalat 100 százalékban téríti a tömegközlekedéssel történő munkábajárás költségét, és a kötelező 18 forint/kilométer helyett 40 forint/kilométer összegű üzemanyag-támogatást is biztosít a saját gépjárművel munkába járó dolgozóinak.

A juttatási csomag része még a munkavállalói kedvezmény program, a jubileumi juttatás, újdonsült szülőknek baby box, karácsonyi ajándék, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor a munkavállalók gyermekei részére, családi- és sportnap biztosítása. Mindemellett a Lidl minden munkavállalóját fejleszti, a kötelező oktatásokon kívül szakmai és soft kompetenciák fejlesztésére is lehetőséget biztosít - sorolják közleményükben.