Létezik egy félnomád nép, amelynél a házas nőket kínálják fel szexre a látogatóknak

himba törzs, Namíbia, önellátás
A kép előterében egy himba asszony éppen tüzet gyújt
Vágólapra másolva!
Létezik egy bennszülött törzs Namíbiában, ami egyebek mellett arról nevezetes, hogy betiltották a fürdést, az asszonyok pedig egy furcsa rituálé keretében felkínálják szexuális szolgáltatásaikat a hozzájuk érkező látogatóknak. 
Vágólapra másolva!

A himba törzs egy félnomád pásztornép Namíbia északi részén, a Kunene régióban. Ők azon kevés afrikai bennszülött csoporthoz tartoznak, akiknek sikerült megőrizniük eredeti életmódjukat;

önfenntartóak, és többségük a külvilágtól elszigetelten él.

Különös ismertetőjelük a nők bőrének és hajának vörös színe, amit egy okker, zsír és növényi anyagok keverékéből előállított kenőccsel érnek el. Továbbá az, hogy még az asszonyok is félmeztelenül járnak-kelnek.

A kép előterében egy himba asszony éppen tüzet gyújt Forrás: Wikipedia

A himba nép mindennapi életéhez hozzátartozik az élelem és az ivóvíz begyűjtése, a termények és az állatok gondozása, és a lakóházak felépítése is. Mindezek mellett néhány bizarr szabályt is követnek, ezek közé tartozik, hogy

tilos vízzel mosakodni, ők ehelyett füstfürdőznek.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy aromás gyantával és vajjal füstfelhőt készítenek, és ebben mártóznak meg. A furcsa fürdőzési keverékről azt tartják, hogy elűzi a rovarokat.

A főleg állattenyésztésből élő törzs, az élelemszerzéstől kezdve a valláson és a kultúrán át mindenben teljesen önellátó, önálló. A himbák tagjai a Mukuru istent imádják. A Mukuruba vetett hitük a halott ősök kultuszába vetett hitükhöz illeszkedik, egy olyan szerephez, amelyet a halál után vesznek át, ahol a korábban élő törzsbeliek hírvivői szerepet töltenek be. A Mukuru-imádat szerint a halottak üzeneteket közvetítenek Isten és az élők között.

Egy bizarr rituálé keretében a törzs házas férfi tagjai gyakorta felkínálják asszonyaik testi szolgáltatásait a hozzájuk érkező idegenek számára. Az aktus alatt a féltékenységet elkerülendő a férj az otthona előtt a szabadban alszik.

Forrás: Daily Star