Indul a Squid Game a valóságban - ez tényleg vérre megy

squid game,anglia,london
Vágólapra másolva!
Idén november 22-én a Netflix-en debütál a nagysikerű Squid Game (Nyerd meg az életed) különleges folytatása, ezúttal valóságshow formájában. A főnyeremény az eredeti sorozathoz hasonlóan 4.56 millió dollár lesz (1.7 milliárd forint), és összesen 456 versenyző küzdhet majd a meggazdagodásért. 
Vágólapra másolva!

A "Nyerd meg az életed" című fikciós sorozat 2021-ben debütált a Netflixen, és szinte azonnal elképesztő sikert aratott. A "túlélődráma" keretében az eladósodott és elszegényedett dél-koreai versenyzők szó szerint az életüket tették kockára a mesebeli 45,6 milliárd won (38 millió dollár) elnyeréséért.

Habár a sorozat hatalmas szenzáció lett, jelentős vitákat gerjesztett a történet hátteréül szolgáló komoly problémákról: a gazdagságról, az eladósodásról, a vagyoni különbségekről és a végső kétségbeesésről.

Ez egyébként a dél-koreai társadalomra a valóságban is jellemző, ahol kirívóan magas az öngyilkosságok aránya.

2021 októberében az amerikai közszolgálati rádió alaposabban górcső alá vonta a "Nyerd meg az életed" népszerűségének okait, és az egyik napról a másikra elért sikerét részben azzal hozta összefüggésbe, hogy az a Dél-Koreában kialakult hatalmas vagyoni különbségeknek, egyenlőtlenségeknek a bemutatása és egyben ordító kritikája.

Nyerd meg az életed egy brutálisan népszerű fikciós sorozat a Netflixen netflix

Az eredeti sorozat nézői nagyon is azonosulni tudtak a "Nyerd meg az életed" főhőseivel, és a fikciós kontextusban megjelenő stresszes helyzetekkel. Többen már ekkor feltették azt a kérdést, hogy vajon hányan jelentkeznének, ha a sorozatbeli versenyt a való életben is megrendeznék.

A "Squid Game: A kihívás" november végi premierjével a kérdésre választ kaphatunk. A sorozatot sugárzó Netflix azonban fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy egy hatalmas különbség azért lesz a filmsorozat és az élőszereplős vetélkedő között: habár a tét itt nem élet vagy halál, a játékosok mégis minden kihívás során a határaikat, tűrőképességeiket feszegetik, és sokszor kell majd feltenniük maguknak a sorsfordító kérdést: meddig hajlandók elmenni a győzelemért?

A vetélkedő-sorozat előzetese:

A Netflix szerint a Squid Game: A kihívás "a valóságshow-k történetének legnagyobb pénzdíjával" büszkélkedhet, és ez lehet az eddigi leggrandiózusabb vetélkedő-sorozat.

Forrás: The Richest