39 millió forintot keresett vérdíjakkal egy horgász

Ismét sikerült kifogni hazánk gigantikus méretű halszörnyét horgászat
Vágólapra másolva!
Egy oregoni horgász markát 107.800 dollár ütötte, miután rengeteg, nem kívánatos halat fogott ki az állam vizeiből, illetve vett részt kiemelésükben. Ezzel az eredménnyel a férfi megnyerte az idei Northern Pikeminnow Sport Reward Program-ot, amit invazív halfajok példányainak kifogására hirdetnek meg a horgászoknak.
Vágólapra másolva!

Az oregoni horgász a program idei fődíjával lett gazdagabb, ami átszámítva kb. 39 millió forintnak felel meg. Ehhez a szorgalmas pecásnak igazoltan 10.755 "northern pikeminnow" fajú, azaz északi pikkelysömörös halat kellett kiemelnie Oregon vizeiból az idén májustól szeptemberig tartó időszakban.

A második helyezett 9.786 halat fogott ki ebből a nem kívánatos ragadozóhalból, ez is tekintélyes summát, 99.110 dollárt ért. A halak után sávos rendszerben, de darabszám után fizetnek a horgászoknak a program keretében - írja a Yahoo a Fox News alapján.

A kezdeményezés keretében folyó verseny minden évben nagyon népszerű a horgászok és a halászok körében, idén 11.954-en, összesen 156.505 kártékony haltól szabadították meg Oregon állam vizeit.

Az északi pikkelysömörös halak ellen azért indul minden évben vízi hajtóvadászat, mert ragadozóként komoly pusztítást végeznek a kereskedelmi szempontból értékes lazacok állományában. Oregon állam illetékes hivatalában ugyanakkor elmondták, hogy az akciót nem adott halfajok ellen indítják, hanem azt szeretnék biztosítani azzal, hogy a lazacok kellő számú fiatal egyede érhesse el a tengert.

Nem Oregon az egyetlen amerikai állam, ahol vérdíjat tűztek ki halakra. Floridában 50 dollárt is fizetnek a kobiahal egyediért, a kutatók ugyanis azt szeretnék tisztázni, ívik-e a hal az állam partjainál, és ha igen, mely részein.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock