Trükkös módon találta meg ellopott autóját egy férfi

apple airtag
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Egy Apple AirTag tárgykövetőnek köszönhetően nyomozta le az ellopott BMW-jét egy kanadai férfi. 
Vágólapra másolva!

Saamer Mansoor körülbelül hat hónappal ezelőtt döntött úgy, hogy AirTaget rejt az autójába. A döntés hátterében az állt, hogy számos történetet hallott, melyekben az emberek nyomkövetők segítségével szerezték vissza az ellopott tulajdonukat. Később kiderült, hogy a 29 dolláros befeketés megérte a férfinek, miután a BMW-jét ellopták.

Az elrejtett Apple AirTagnek köszönhetően néhány óra múlva visszakerült hozzá.

A képen az Apple AirTag nyomkövetője Forrás: Apple

A kanadai férfi elmondta, hogy éppen a fiára vigyázott, amikor úgy szállt ki az autóból, hogy a vezetőoldali ablakot lehúzva hagyta.

A tolvajok kihasználták az alkalmat és az éjszaka folyamán ellopták a BMW-jét. Másnap reggel Mansoor testvére vette észre először, hogy az autó eltűnt. A férfi azonnal megnézte a Find My applikációt, amin látta, hogy az autó egy motelben van az utca végén. Ekkor felhívta a 911-et, valamint testvérével elindultak a helyszínre.

A rendőrségnek sikerült visszaszereznie a járművet, valamint Mansoor holmijának egy részét, amikor megérkeztek a motelhez. Néhány nappal a történtek után Washingtonban ingyen AirTageket osztottak, hogy csökkentsék az autólopások számát.

Forrás: 9to5Mac