Volt téglagyár területén épülhet új sportcsarnok

Illusztráció - Egy elhagyott téglagyár területén épülhet új sportcsarnok a nyugati határnál cikkhez
Vágólapra másolva!
Multifunkciós sportcsarnok épül Körmenden barnamezős beruházásban egy volt téglagyár helyén. A sportcsarnok mellett edzőközpontot és fogadóépületet is kialakítanak.
Vágólapra másolva!

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a TED-en kihirdette az új körmendi sportcsarnok építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatásaira szóló közbeszerzést.

A leendő helyszín egy jól megközelíthető, volt téglagyári terület, a projekt így barnamezős beruházásnak minősül.

A sportcsarnok edzőpályái funkciójukat tekintve kosárlabda, vívás, futsal, kick-boksz, birkózás és egyéb helyi sporttevékenységek számára biztosítanak majd helyet. A csarnoképülethez többek közt egy közel 3000 férőhelyes nézőtér tartozik majd, valamint egy sportolói és egy közönségforgalmi konditerem.

Egy elhagyott téglagyár területén épülhet új sportcsarnok Körmenden Forrás: magyarepitok.hu

A csarnoképülethez kapcsolódik majd, de külön egységként jön létre az edzőközpont, ahol utánpótlásnevelési céllal kosárlabda, a vívás és birkózás részére készülnek edzőpályák és öltözők - írja a Magyar Építők.

A fogadóépület melletti szabadtéren szabadidős-tevékenység részére alkalmas két kosárlabdapálya épül a tervek szerint streetball vagy 3x3 kosárlabda részére. A pályák mellett street workout edzőgépek telepítése is tervbe van véve. A komplexumhoz parkolókat és két férőhelyes autóbusz-megállóhelyet is kialakítanak.