Nem is hajót keresett, aztán megvett egy 2.500 tonnás utasszállítót

Aurora, utasszállító hajó, restaurálás
Az Aurora óceánjáró hajó
Vágólapra másolva!
Egy férfi, aki a Craigslisten vásárolt egy 2.500 tonnás tengerjáró hajót, most azon él, hogy visszaállíthassa ennek régi dicsőségét, beleértve a szabadtéri úszómedencét és a 85 darab kabint is. 
Vágólapra másolva!

Chris Willson 2008-ban a Craigslisten szúrta ki, hogy eladó a 2.495 tonnás tengerjáró monstrum, és habár gigászi nagyságú hajó felújításra szorult, úgy döntött, hogy elfogadja a kihívást, és megvásárolja.

Szerzeménye az 1950-es években az egyik legfényűzőbb óceánjáró hajónak számított.

Három szintjén 85 kabin és étkező található, valamint a szabadban egy úszómedence is elfért rajta.

Willson azóta elnevezte a hajót Aurorának, és egy önkéntesekből álló csapattal együtt keményen dolgozik a restaurálásán. Teszi ezt abban a reményben, hogy az egykori hajót majd hamarosan múzeummá tudják átalakítani - habár jelenleg ő és az élettársa élnek rajta.

Az Aurora óceánjáró hajó Forrás: Youtube

"A nevem Chris Willson, és életem projektjét vállaltam el, amikor rátaláltam az Aurorára. Rengeteg vele a munka, de én elköteleztem magam, hogy végigcsinálom" - meséli a férfi a Youtube-csatornáján.

Általában, amikor az utasszállító hajókat nyugdíjazzák, azokat egy hatalmas, elhagyott hajókkal teli temetőbe szállítják, de Willsonnak köszönhetően az Aurora az utolsó pillanatban megmenekült ettől a sorstól. A férfi azonban nem kifejezetten hajót keresett, amikor böngészni kezdett a Craigslisten.

"Úgymond potenciális vásárlónak adtam ki magam, bár valójában nem érdekelt a hajóvásárlás. Ez enyhén szólva kicsit kívül esett a komfortérzetemen" - nyilatkozta a férfi. Azonban minél többet nézte a hajó fotóit, annál jobban kezdte érdekelni. Becslése szerint körülbelül 3 millió dollárba kerülhet, hogy a hajót tengerparti múzeummá alakítsák át.

Forrás: Daily Star