Ez a magyar város mindenkit leköröz Európában

sör, pint, csapolás
An employee pours a pint of Peroni beer on at the bar in the Mad Hatter pub and hotel, operated by Fuller's, in London on November 30, 2022. At The Mad Hatter pub, everything is ready: the huge Christmas tree, the luminous and golden garlands. On the bar sits signs that read: "Come and celebrate Christmas with us!" and "We're all crazy here!", as a selling point. After two years of pandemic and ruined festivities, the sector is counting on the season which is opening to recover. But between the cost of living crisis, strikes for purchasing power and worker shortages, nothing is less certain. (Photo by Daniel LEAL / AFP) / TO GO WITH AFP STORY By Veronique DUPONT
Vágólapra másolva!
A Numbeo online adatbázis szerint Debrecen kínálja a legolcsóbb korsó söröket a turistáknak Európában: itt hatodannyiba kerül egy korsónyi, mint Londonban. 
Vágólapra másolva!

A kelet-magyarországi városban mindössze 92 pennybe kerül a sör fél literenként – írja a Daily Mail nyomán az Economx. Magyarország második legnagyobb városában hatszor olcsóbb a sör, mint a londoni átlag, ami 6,08 font. A lap azt is hozzáteszi, hogy Debrecen meglehetősen könnyen megközelíthető, a Wizz Air a londoni Luton repülőtérről kevesebb mint 100 fontért üzemeltet oda-vissza járatokat.

Íme a Top 10-es rangsor a fél literes sörök sorában:

1. Debrecen, Magyarország - 92 penny

2. Kisinyov, Moldova – 1,13 GBP

3. Szeged, Magyarország - 1,15 GBP

4. Szczecin, Lengyelország – 1,18 GBP

5. Eperjes, Szlovákia – 1,22 GBP

6. Burgasz, Bulgária – 1,30 GBP

7. Marosvásárhely, Románia – 1,32 GBP

8. Mostar, Bosznia-Hercegovina – 1,33 GBP

9. Banja Luka, Bosznia-Hercegovina – 1,33 GBP

10. Nagyszeben, Románia – 1,41 GBP

Debrecenben a legolcsóbb a fél liter sör egész Európában Forrás: AFP/Daniel Leal

A legdrágább helyek:

1. Reykjavík, Izland - 8,21 GBP

2. Bergen, Norvégia – 8,09 GBP

3. Stavanger, Norvégia – 7,75 GBP

4. Espoo, Finnország – 7,65 GBP

5. Trondheim, Norvégia – 7,38 GBP

6. Oslo, Norvégia – 7,35 GBP

7-9. Genf, Lausanne, Zürich, Svájc – 7,24 GBP

10. Bázel, Svájc – 7,23 GBP

Az összesítésben egyébként Magyarország a 61. helyen van a sörárakban. Így, vagyis összesítésben van nálunk olcsóbb ország: Romániában, Bulgáriában, Boszniában, vagy mondjuk Ukrajnában messze nem kell olyan mélyen a zsebbe nyúlni.