Bármelyik pillanatban a mélybe zuhanhat egy luxusvilla, mégis biztonságosnak ítélték

Luxusházak a szikla peremén
Luxusházak a szikla peremén
Vágólapra másolva!
12,5 millió fontot érő luxusvilla áll csupán centiméterekre a mélységtől, és bármelyik pillanatban lezuhanhat, mégis biztonságosnak ítélték, ezért a tulajdonosa nem is hajlandó elhagyni birtokát.
Vágólapra másolva!

Lewis Bruggeman, a 82 éves radiológus, egy olyan 12,5 millió fontot érő luxusingatlanban él a kaliforniai Dana Pointban, amit annak ellenére is biztonságosnak minősítettek, hogy az egy földcsuszamlás következtében veszélyesen közel került ahhoz, hogy a mélyen alatta lévő óceánba zuhanjon. 

A férfi egyike azon három ingatlantulajdonosnak, akiknek a több mint 10 millió fontot érő luxusháza ezen a hajmeresztő területen található Dana Pointban, és döbbenetes módon mégis mindegyiket lakhatónak ítélték a szakértők. Annak ellenére, hogy már bizonytalanul billegnek magasan az óceán felett. 

Dana Point, California, földcsuszamlás, ház, Dana PointCalifornia,
Légi felvétel a szikla peremén álló házakról
Fotó: Getty Images

A területet heves viharok sújtották, amelyek földcsuszamlást okoztak, és több ingatlan is elmerült a mélyben. Az életveszélyes körülmények ellenére a radiológus nem tervezi, hogy elhagyja a 930 négyzetméter alapterületű kúriáját. 

"A házam egyáltalán nincs veszélyben, teljesen lakható, ezt az itteni önkormányzat is megerősítette. Így tehát akkor miért is kéne aggódnom, vagy elköltöznöm?" - nyilatkozta a radiológus a KCAL riporterének.

Mike Killebrew, Dana Point városvezetője a CBS Newsnak elmondta, hogy a város geotechnikai mérnöke és építőipari szakembere a három kúria egyikét  már ellenőrizte, és megállapította, hogy nincs közvetlen veszélyben az a ház.

Bár a szakértők azt állították, hogy a Dana Point-i sziklák mentén fekvő ingatlanok jelenleg biztonságosan lakhatók, további munkálatokra lesz szükség ahhoz, hogy a jövőbeni viharoknak is ellent tudjanak állni. Ezt megerősítette Kyle Tourjé is, egy Los Angeles-i mérnöki cég ügyvezető alelnöke a Washington Postnak nyilatkozva.

Forrás: Daily Star