Fontos bejelentést tett a MÁV-Volán, ez mindenkit érint

Vágólapra másolva!
Tájékoztató weboldalt indított a MÁV-Volán-csoport az új bérlet- és kedvezményrendszerről, a 24 órás napijegyekről és a fővárosi agglomeráció változó közlekedési rendszeréről.
Vágólapra másolva!

A társaság közleményében azt írja, hogy idén március 1-jén indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere.

Ez 3,5-4 millió ember számára teszi olcsóbbá, egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé a közösségi közlekedést Magyarországon, és havonta akár több tízezer forintos spórolást is jelenthet a családoknak

– írják.

A legfontosabb tudnivalókról a MÁV-VOLÁN-csoport tájékoztató weboldalt indít, amely mától mindenki számára elérhető a www.ujtarifa.hu címen.

2024. március 1-jén életbe lép az új tarifarendszer
2024. március 1-jén életbe lép az új tarifarendszer a MÁV-Volán-csoportnál, ehhez kapcsolódóan indított új tájékoztató weboldalt a vasúttársaság
Fotó: MÁV

A megújuló tarifarendszer részleteit elmagyarázó, a változásokat gyakorlati példák és infografikák segítségével is bemutató oldalon folyamatosan bővülő Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) pont segíti egyes részletkérdések tisztázását.

A tájékoztató oldalon pontos információk szerepelnek az új tarifarendszer alapját képező vármegye- és országbérletek felhasználási  lehetőségeiről, azok bővüléséről. Tájékoztatás olvasható

  • az új, 24 órás napijegyekkel, 
  • az egyszerűbbé váló kedvezményekkel, 
  • a korábbinál több utast megillető díjmentes utazási lehetőségekkel, valamint 
  • a Budapest és agglomerációjának változó közösségi közlekedéséről is.

Szintén olvasható információ a korábban megváltott jegyek felhasználásáról, valamint arról is, hogyan kérhető utazási költségek elszámolása a munkáltatótól.

Az új tarifarendszerben elérhető kedvezményekkel és feltételekkel március 1-jétől kezdődik meg a jegyek és bérletek értékesítése a jegypénztárainknál,  az automatáknál, illetve online az ELVIRA-ban és a MÁV appban. 

Fontos, hogy a mobilalkalmazást az új díjtermékekkel való utazás megtekintéséhez, azok megvásárlásához feltétlenül frissíteni kell március 1-je után – hívja fel a figyelmet a Világgazdaság.

Az új tarifarendszer bevezetésének előzményeiről ebben a cikkben olvashat az Origón