Vágólapra másolva!
Egy spanyol asszony eddig egy próbababával járt, azt azonban megunta és most arra készül, hogy feleségül megy egy hologramhoz, amit a MI működtet.
Vágólapra másolva!

Alicia Framis olyan férfiakhoz vonzódik, akik nem is emberek, és nincsenek is érzéseik. Eddig egy Pierre nevű próbababával járt, most azonban már az érintés sem kell már neki, hiszen egy hologrammal készül összeházasodni. 

CSAK, CÍMLAPI, HOLOGRAM,
Szerelmi kapcsolat egy hologrammal
Fotó: Instagram/hybridcouples / Instagram/hybridcouples

A spanyol művész a mesterséges intelligencia közelmúltbeli térhódítása óta érdeklődik a robotok és az emberek közötti kapcsolatok alakulása iránt. Most pedig azt tervezi, hogy a művészet nevében hivatalosan is házasságot köt az AiLex nevű hologrammal. Alicia úgy véli, hogy a robotok és az emberek hamarosan szexuális partnerei lesznek egymásnak, és ő most szeretné bebizonyítani, hogy az ilyen kapcsolat is működőképes lehet, sőt, azt is, hogy érzelmek is kialakulhatnak közte és AiLex között. A művésznő a @hybridcouples Instagram-oldalán dokumentálja is szerelmi életét a hologrammal. 

image

Azt azonban nem lehet tudni, hogy milyen mély a vonzalom Alica és a AiLex között. Az Instagramra feltöltött fotókon ugyanis úgy tűnik, mintha AiLexet egy - egy pillanatképbe illesztették volna be, mintsem hogy közvetlenül hologramot használtak volna. A videókban főszereplő hologram pedig egy színész vagy művésztárs lehet, nem valódi MI. 

Az már mindenesetre tény, hogy az esküvőt a rotterdami Depot Boijmans Múzeumban lehet majd megnézni. 

Forrás: Daily Star