Itt az Aldi nagy bejelentése: több ezer dolgozót vesznek fel idén

Vágólapra másolva!
Irodai munkatársakat, a logisztikai központokban munkát vállalókat, és persze az idén megnyíló üzletekbe is dolgozókat keres a brit Aldi. A vállalat 2024-ben 5500 fővel bővítené állományát.
Vágólapra másolva!

A Retail Gazette a diszkontlánc közlése alapján arról ír, hogy a brit Aldi bővülési terveihez 11 regionális logisztikai központjába, székhelyére, valamint boltjaikba is munkatársak keres. A cég azt ígéri, hogy összesen 5500 álláshelyet hoznak létre 2024-ben. 

A pozíciók között mindenféle megtalálható, üzletvezetői, menedzseri munkaköröktől kezdve a takarítói és üzemeltetői munkákig bezárólag.

Az Aldi korábban 1,4 milliárd fontos befektetési tervet fogadott el a következő két évre. Ennek elsősorban a növekedés támogatása a célja. Emellett múlt héten bejelentették, hogy 550 millió fontot fordítanak ebben az évben az angol üzlet- és elosztóhálózatuk fejlesztésére.

A brit Aldi más újdonságokat is bejelentett idénre. Ahogy az Origo megírta, lépéseket tesznek a hulladékcsökkentés érdekében, emiatt megszűnik az előrecsomagolt termékek kínálata a zöldség-gyümölcs osztályon.

A német hátterű Aldi mellett a szintén német Lidl is komoly növekedési célokat tűzött ki a brit piacon. A két diszkontlánc tavaly karácsonykor is kiélezett versenyben volt egymással. Ugyanakkor a brit kiskereskedelmi piac legnagyobb szereplője változatlanul a Magyarországon is jelen lévő Tesco.