Megint visszatér Budapestre az Uber

Uber, főtaxi
Magyarországra érkezik az Uber
Fotó: Kondella Misi Photography
Vágólapra másolva!
Újra lesz Uber Budapesten, ráadásul a Főtaxival együttműködve. Ez utóbbi azért furcsa, mert 2016-ban a taxitársaságok tiltakozása miatt szűnt meg az Uber. A Mandiner ezért megkérdezte Metál Zoltánt, az Országos Taxis Szövetség elnökét, mi változott azóta.
Vágólapra másolva!

"2016-ban a szakmai szervezetek kérésére, a magyar kormány rendeletben fogalmazta meg a taxis fuvarszervezéssel és a taxi-fuvarszervezőkkel kapcsolatos elvárásokat és megfelelőséget. Ennek a minimális elvárásnak sem szeretett volna megfelelni az akkori Uber, mely illegális módon szolgáltatott. 

Azóta sok minden változott. Az agresszív és törvénytelen működési modellt átírták, 2019-ben leváltották az addigi stratégiai vezetőket, és olyan személyeket kerestek a helyükre, akik képesek és tudnak a helyi közlekedésszervezési és rendeleti szabályzáshoz alkalmazkodni.

 Azaz a rövidesen Budapesten szolgáltató Uber elfogadja és betartja a magyar jogszabályokat”

– írta válaszában a taxisszövetség elnöke a Mandinernek.

Mivel a taxizás hatósági áras Magyarországon, az Uberrel együttműködő Főtaxi látszólag nem kerül markáns lépéselőnybe a rivális társaságokkal szemben, ám a szövetség elnöke szerint sokat jelent az utasoknál a gyors és pontos érkezés.