Egész Amerikát napokig lázban tartotta a Szerencsekerék egyik adása

szerencsekerék, nyeremény, bukás
Az amerikai Szerencsekerék című show
Vágólapra másolva!
Hatalmas felháborodást keltett az amerikai Szerencsekerék egyik legutóbbi adása, amikor annak nézői szerint az egyik játékos, Megan Carvale helyes megfejtést adott, mégsem nyerte meg a 40.000 dollárt (14 millió forintot). A szerencsétlenül járt asszony később nyilatkozott is az adásban történtekről. 
Vágólapra másolva!

Megan Carvale-nek a műsorban egy kétszavas élőlényt kellett kitalálniuk. A rejtvénytáblán kezdetben csupán ennyi szerepelt: '__N_''_R____'. Néhány helyes betű kitalálása után már így bővült a tábla: 'P_N_' '_RC__D'. Megan pedig úgy döntött, hogy ő tudja a helyes választ, ezért a műsorvezetőnek azt mondta, hogy bevállalja a tippelést, amivel 40.000 dollárt nyerhetett.

Az amerikai Szerencsekerék című show Forrás: Youtube

Mivel már csak néhány másodperce maradt, hogy ezt bemondja, Megan sokak szerint azt kiabálta, hogy 'pink orchid' (rózsaszín orchidea), ami a műsorvezető számára úgy hangzott, mintha azt mondta volna, hogy 'valami orchidea', ezért elvesztette a hatalmas nyereményt. A helyes megfejtés valóban a 'rózsaszín orchidea' volt.

Emiatt Megan végül mindössze 14.007 dollárral távozott, pedig akár el is vihette volna a 40.000 dolláros főnyereményt.

A dühös rajongók közül sokan azt állították, hogy Megant "megfosztották" a nyereményétől. Az egyikük ezt kommentelte: "Én otthonról is jól hallottam, hogy Megan a helyes megfejtést mondta, nem értem a stúdióban ez hogyan hangozhatott másképpen!".

Az ABC "Good Morning America" című műsorában Megan Carvale bevallotta, hogy izgalmában, és a nagy nyomás alatt sajnos valóban azt kiabálta be, hogy 'valami orchidea'. A Kaliforniában élő középiskolai tanárnő elmondta, hogy a baklövés ellenére csak pozitív visszajelzéseket kapott, hozzátéve, hogy senki sem "gúnyolta ki". A 8 éves fia azonban egy darabig cukkolta őt, mondván még ő is kitalálta a helyes választ.

A szó az elhíresült adás óta folyamatosan kísérti az asszonyt, akinek a tippelése hatalmas szenzációt keltett, és a nézők többsége valóban elhitte, hogy a helyes megoldást üvöltötte be a műsor végén.

Forrás: Daily Star