Több millió fontot kaphatnak az ismert szépségipari vállalat kirúgott dolgozói

Vágólapra másolva!
Akár több millió fontba is kerülhet a The Body Shop elbocsátott dolgozóinak végkielégítése, melyet állami pénzalapból fizethetnek. A nemrég csődeljárás alá vont kiskereskedelmi lánc rengeteg munkavállalójától válik meg. A márkát a csődbiztosok szerkezetátalakítással mentenék meg.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, csődbe ment a Magyarországon tíz üzlettel jelen lévő The Body Shop szépségápolási termékeket forgalmazó vállalat. Nincsenek hírek a magyarországi működést érintő esetleges változásokról, de az Egyesült Királyságban található közel 200 boltjuk felét bezárják. Emellett több száz irodai munkatárstól is megválnak.

A cég dolgozóit arra szólították fel, hogy pénzügyi követeléseiket ezek jellemzően munkabérre illetve végkielégítésre vonatkozhatnak a kormány felügyelete alatt működő alapnál nyújtsák be. 

A követeléseik kifizetésére onnan számíthatnak, az összegeket adófizetői pénzből, korábban befizetett járulékokból biztosítják

  írja a The Telegraph.

A cégnek az elhelyezkedésük miatt presztízsértékűnek számító üzleteit is be kell zárnia, mint például a londoni Oxford Street-en és a Canary Wharf nevű üzleti- és szórakoztatónegyedben található boltokat. De bezárt a bristoli Queens Road-on és a kenti Ashfor Town Centre-ben lévő üzletük is.

A The Body Shop egyik üzletének bejárata
A The Body Shop egyik üzletének bejárata
Fotó: John Phelan / Wikipedia

A Retail Gazette a csőd kapcsán arról ír, hogy a kijelölt csődbiztosok a vállalat szerkezetátalakításán dolgoznak. Jelenlegi formájában ugyanis sem a termékkínálatot, sem az üzletstruktúrát nem találják életképesének. Azonban elképzelhető, hogy átalakításokkal még megmenthető, vagy újra talpra állítható a márka.

A The Body Shop üzletbezárásáról szóló hírrel szinte egyidőben érkezett a Pepco bejelentése arról, hogy teljesen kivonulnak az osztrák piacról. A Pepco 73 üzletét zárja be Ausztriában.