Mutatjuk, hol tud vásárolni húsvétvasárnap és húsvéthétfőn

Vásárlás, üzlet
A húsvéti hosszú hétvégén megváltozik az üzletek nyitvatartási rendje
Vágólapra másolva!
Jellemzően húsvétvasárnap és -hétfőn minden üzlet és bolt zárva tart, vannak azonban olyan kisebb boltok, amik nyitva tartanak, ha esetleg a hosszúhétvége előtti kapkodásban elfelejtettünk valamit beszerezni a húsvéti menühöz. Ezenfelül trafikok is nyitva lehetnek, ha a tulajdonos áll a pult mögött, és persze az ügyeletes patikák sem zárnak be.
Vágólapra másolva!

A húsvéti hosszúhétvégén a boltok többsége csak szombaton nyitott ki, akkor viszont a megszokott nyitvatartás szerint. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn viszont már szinte minden zárva tart. Nem lesz nyitva többek között az Aldi, az Auchan, a CBA, a Lidl, a Penny, a Spar, az Interspar és a Tesco sem. Azonban mégis vannak kivételek, olyan üzletek, boltok, ahol még be lehet szerezni az elfelejtett alapanyagokat a húsvéti menühöz. 

 

Fentiek alól a jogszabály szerint nyitva tartó kivételek a következők:

  • a benzinkutak,
  • az önálló virágboltok,
  • az újságosok,
  • az édességboltok,
  • a kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.