Elon Musk döbbenetes jóslata az amerikai elnökválasztásról mindenkit sokkolt

Vágólapra másolva!
A Tesla, az X és a SpaceX első számú milliárdos vállalkozója mindenkit meglepett, amikor kijelentette, hogy néhány hónapokon belül a mesterséges intelligencia okosabb lesz, mint bármelyik ember a Földön. Ennek kapcsán most azt kérdezték meg a Elon Musktól, hogy mire számít, mikor nyerhet nem ember az amerikai elnökválasztáson. A válasza mindenkit megdöbbentett.
Vágólapra másolva!

A SpaceX, a Tesla és az X multimilliárdos vezetője, Elon Musk azzal a sokkoló jóslattal állt elő a minap, hogy a 8 év múlva esedékes, tehát a 2032-es amerikai elnökválasztás győztese már egy humanoid robot lehet. Egy másik elképesztő víziója, szerint a mesterséges intelligencia (MI) már jövőre okosabb lehet minden embernél.

Elon Musk
Elon Musk egy Tesla autó előtt pózol

Musk  szerint 2032-ben az Egyesült Államok elnökének választása egy alakváltó Transformer és egy ChatGPT által vezérelt diffúziós robot között dőlhet el. Az 52 éves férfi erről a merész jóslatról a Los Angelesben megrendezett - a tudomány Oscarjának is nevezett - 10. éves Breakthrough Prize díjátadón beszélt. 

image

A kérdést, hogy vajon egy Transformer vagy egy diffúziós robot nyeri meg a következő évtized első amerikai elnökválasztását, az X platformján is feltette. A válaszadók 77,4 százaléka az alakváltó Transformers-t látja esélyesebbnek.