Hatalmas üzletlánc érkezett Magyarországra

whsmith, bolt, kiskereskedelmi üzlet
DOHA, QATAR - 31 OCT 2019: View of WHSmith storefront in Hamad International Airport. WHSmithis a British retailer which selling books, stationery, magazines, newspapers and entertainment products.
Vágólapra másolva!
Egy nagy múltú brit kiskereskedelmi lánc lépett be a magyar piacra. Egyelőre egy hatalmas méretű üzletet nyitott, kérdés, hogy tervez-e további egységeket Magyarországon.
Vágólapra másolva!

December közepén a Liszt Ferenc Repülőtér 2B termináljának indulási oldalán megnyitotta első, 1200 négyzetméteres üzletét Magyarországon a WHSmith. A nagy múltú brit kiskereskedelmi lánc magyar piacra való belépésére a Budflyer hívta fel a figyelmet.

A magyar boltnyitás része annak a folyamatnak, amelyben száznál is több új üzletet avatnak a következő egy évben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy vajon további WHSmith-boltok is nyílnak-e Magyarországon.

Megnyitotta első üzletét Magyarországon a WHSmith Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 TY Lim/Shutterstock. No use without permission./Ty Lim

A WHSmith előszeretettel települ repterekre, a boltlánc azonban nem csak ilyen infrastruktúrákban jelenik meg, és sokkal kiterjedtebb hálózattal rendelkezik, mint a reptéri környezetben megszokott duty free üzletek - írja a Világgazdaság.

(Más, hazánkban népszerű üzletláncokkal kapcsolatos érdekességekről az Origo korábban itt és itt írt.)

Az 1792-ben alapított Smith eredetileg egy családi kézben lévő újságárusító üzletnek indult, de nem sokkal később már hálózattá nőtte ki magát, és a világ első kiskereskedelmi láncává vált, amikor 1828-ban létrejött a WHSmith. Tavaly ünnepelte fennállásának 231. évfordulóját. A kiskereskedelmi társaság az Egyesült Királyságban piacvezető.

Jelen van Ausztráliában, Délkelet-Ázsiában, Indiában és a Közel-Keleten is. Fő profilja a könyvek, újságok és írószerek árusítása, azonban az elmúlt időszakban egyre szélesebb az áruválasztéka. A boltjaiban egyebek mellett számos helyi termék, elektronikai eszközök, ételek és italok is kaphatóak.

További részleteket ide kattintva olvashat.