Tönkretette az életét egy brit lottónyertes

lottó, lottónyeremény, szerencsejáték
Portrait of crazy funky funny oold bearded man hipster in green eyeglasses eyewear look up at money falling scream great win lottery wear leopard stylish shirt isolated over yellow background
Vágólapra másolva!
Mike Antonucci 2,8 millió fontot nyert a Nemzeti Lottón, majd mindezt egy luxushajóra és egy glamourmodell feleségre költötte, később pedig beperelték. 
Vágólapra másolva!

Mike Antonucci régiségkereskedő 1995-ben nyert 2,8 millió fontot az állami lottósorsoláson, és azt hitte, hogy ettől kezdve övé a világ, nem lesz gondja semmire. Felmondott a munkahelyén, és hatalmas, országhatárokon átívelő költekezésbe kezdett.

A kép csak illusztráció Forrás: Roman Samborskyi/Shutterstock

Első körben luxusautókat és jachtokat vásárolt magának. Az idejét utazgatással, kocsmák, éjszakai klubok, masszázsszalonok látogatásával, egy 200.000 fontos (88 millió forintos) motorcsónak és egy 250.000 fontos (110 millió forintos) apartman megvásárlásával töltötte ki. Vett továbbá egy kolostort 750.000 font (330 millió forint) értékben, és 300.000 fontot (132 millió forintot) költött egy sikertelen bútorüzlet létrehozására. 80.000 fontért (35 millió forintért) beszerzett magának két Mercedes kabriót, 8.000 fontért (3,5 millió forintért) egy jet-ski-t, 30.000 fontért (13 millió forintot) egy motorcsónakot, és 250.000 fontért egy hangstúdiót.

Mivel mindezeket nem élvezhette egyedül, egy 10.000 fontos (4,5 millió forintos) pazar álomesküvőn összekötötte az életét Kelly Arkins glamourmodellel, méghozzá a Bahamákon. A feleségét egy 4.500 fontos (kétmillió forintos) mellimplantátummal is meglepte.

Hamarosan azonban Antonucci-t kezdte elhagyni a szerencséje. Az Arkins-szal kötött házassága mindössze három hónap után véget ért, és a különféle üzleti vállalkozásai egyre-másra befuccsoltak. Még a popzenekar alapítására tett kísérlete sem jött össze, amire 40.000 fontot (17,5 millió forintot) költött. Felesége, Kelly Arkins megtartotta a 350.000 fontos otthonukat, amikor elváltak.

Végül Antonucci az egyik plymouthi kocsmájában kötött ki, ahol egy gumimatracon kellett aludnia. Azóta nem igazán lehet már nyomon követni az életét, kénytelen volt lecsillapodni, és a legutóbbi hírek szerint bútorexportőrként dolgozva egyik napról a másikra él.

A férfiról még kiszivárgott, hogy 2009-ben, mintegy 14 évvel a lottónyereménye után bíróság elé kellett állnia, mert bántalmazta egy bolt tulajdonosát, akinek 400 fonttal tartozott. Antonucci tagadta, hogy megtámadta volna John Langman-t, egy vízvezetékszerelő-üzlet tulajdonosát, aki egy több évvel ezelőtt vásárolt tükörért járó pénzt kért tőle. Antonucci azt állította, hogy nem kellett volna fizetnie a hatalmas mennyezeti tükörért, mert nem volt megelégedve azzal a 2.500 font értékű pezsgőfürdővel, amit szintén Langman plymouthi üzletében vásárolt.

Nigel Hall ügyész azt állította, hogy Antonucci az esetet úgy adta elő a rendőrségnek, miszerint Langman támadta meg őt az adósság miatt kialakult vita hevében, amit ő a tenyerével elhárított. Az ítélet szerint azonban Antonucci vallomásában több ellentmondás is tetten érhető volt, ezért elrendelték, hogy fizessen a tulajdonosnak száz fontot, valamint további 150 font pénzbírságot, és kötelezték, hogy állja a 455 fontos ügyészségi költséget is.

Forrás: Daily Star